Kiszivárgott, két új Borderlands-folytatás is fejlesztés alatt áll

Kiszivárgott, két új Borderlands-folytatás is fejlesztés alatt áll

Újabb infomorzsát kaptunk a Gearbox terveiről, hála egy egykori munkatársuknak.

A legutóbbi Borderlands-játékok, azaz a 2019-es 3. rész, valamint a 2022-es Tiny Tina's Wonderlands sikerei miatt elképzelhetetlen, hogy a Gearbox ne akarná valamilyen módon folytatni a szériát. Azonban hivatalos bejelentés híján csak az internetszerte szétszórt morzsákból tudjuk egyelőre, hogy mivel is készülhetnek, ha egyáltalán. Most viszont pont egy ilyen morzsa miatt derült ki az, hogy nem csak a fősodor, hanem a tavalyi mellékág is számozott folytatást kaphat.

A Gearbox egy korábbi munkatársának LinkedIn-profilja alapján két új Borderlands-játék is fejlesztés alatt áll már legalább egy éve. Ugyan ehhez érdemes hozzátenni, hogy Randel R. még 2022 nyarán, csupán néhány hónapig dolgozott technikai igazgató munkakörben a Gearboxszal. De ennek ellenére a LinkedInjén büszkén feltüntette, hogy ezidő alatt olyan projekteket is felügyelt, mint a Borderlands 4 és a Tiny Tina's Wonderlands 2 fejlesztése.

Ezeket olvastad már?

Randel R. a profiljáról szóló hírek miatt az e két játékra vonatkozó hivatkozást azóta átírta arra, hogy „be nem jelentett folytatás UE4”. De az internet népe sajnos túl gyors volt, így találhatunk képernyőmentéseket az eredeti szövegről:

Ami még érdekes az így kiszivárgott infókban, hogy ezek szerint mindkét cím az Unreal Engine 4-gyel készül majd. Ez ugyebár az Epic Games előző generációs motorja, tehát nem éppen a legmodernebb megoldás. Viszont egy Borderlands-játék esetében talán megbocsájtható ez, hiszen nem a fotorealisztikus grafikáról híresek ezek a címek. Ráadásul jó esély van rá, hogy még az Unreal Engine 5 tavaly áprilisi végleges kiadása előtt elindultak a munkálatok ezeken a játékokon.

Kövess Minket!



Gamer szótár