David Filonit előléptették, ezért nekilátott egy Star Wars sorozat folytatásának

David Filonit előléptették, ezért nekilátott egy Star Wars sorozat folytatásának

Most már hivatalosan is elkönyvelhetjük, hogy folytatódik Ahsoka kalandja.

Dave Filoni új küldetést kapott a Star Wars-univerzumban, miután az általa készített, és a Rosario Dawson nevével fémjelzett Ahsoka első évada betalált a rajongóknál. Az író-producer-rendező, aki közel két évtizeddel ezelőtt épp George Lucas mellett kezdett dolgozni a Klónok háborúja című animációs sorozaton, új megbízatást kapott a Lucasfilmnél, és előléptetése gyanánt a jövőben minden Star Wars projektbe beleszólhat, ha kedve tartja.

„Mostantól én vagyok a Lucasfilm úgynevezett kreatív vezetője. A múltban egy csomó projektbe, amelybe bevontak, már csak akkor láttam bele, amikor javában zajlottak a munkálatok.” – mondta Filoni a Vanity Fairnek, miután új munkaköre a korábbi tanácsadói feladatainál sokkal korábban és sokkal kiterjedtebb minőségben vonja be a fejlesztési folyamatba.

Ezeket olvastad már?

Filoni mostantól közvetlenül együtt dolgozik a Lucasfilm elnökével, Kathleen Kennedyvel, és a veterán producerből a fejlesztés vezetőjévé avanzsált Carrie Beckkel, hogy megalkossák és irányítsák a Star Wars-sorozatok és -filmek következő generációját. Filoni korábban hosszú éveket töltött a Star Wars animációs filmek munkálataival, köztük a Star Wars Rebels (Lázadók) sorozat elkészítésével, majd ezután egyre inkább az élőszereplős filmekbe is bekapcsolódott. Első körben a Jon Favreau féle The Mandalorian és The Book of Boba Fett című alkotások producereként folyt bele a projektekbe.

Ennek apropóján pedig azt sem rejtette véka alá, hogy nekilátott az Ahsoka második évadának, és első körben elkezdte kidolgozni a forgatókönyv vázlatát hozzá.

„Nem mondom meg az embereknek, hogy mit tegyenek. De úgy érzem, hogy nagy segítség lehetek nekik abban, hogy a legjobb történetet meséljék el. Segítő kezet kell nyújtanom az egész galaxisban, mintha szinte egy Jedi Tanács tagja lennék.”

Kövess Minket!



Gamer szótár