David Filonit előléptették, ezért nekilátott egy Star Wars sorozat folytatásának

Most már hivatalosan is elkönyvelhetjük, hogy folytatódik Ahsoka kalandja.

Dave Filoni új küldetést kapott a Star Wars-univerzumban, miután az általa készített, és a Rosario Dawson nevével fémjelzett Ahsoka első évada betalált a rajongóknál. Az író-producer-rendező, aki közel két évtizeddel ezelőtt épp George Lucas mellett kezdett dolgozni a Klónok háborúja című animációs sorozaton, új megbízatást kapott a Lucasfilmnél, és előléptetése gyanánt a jövőben minden Star Wars projektbe beleszólhat, ha kedve tartja.

„Mostantól én vagyok a Lucasfilm úgynevezett kreatív vezetője. A múltban egy csomó projektbe, amelybe bevontak, már csak akkor láttam bele, amikor javában zajlottak a munkálatok.” – mondta Filoni a Vanity Fairnek, miután új munkaköre a korábbi tanácsadói feladatainál sokkal korábban és sokkal kiterjedtebb minőségben vonja be a fejlesztési folyamatba.

Ezeket olvastad már?

Filoni mostantól közvetlenül együtt dolgozik a Lucasfilm elnökével, Kathleen Kennedyvel, és a veterán producerből a fejlesztés vezetőjévé avanzsált Carrie Beckkel, hogy megalkossák és irányítsák a Star Wars-sorozatok és -filmek következő generációját. Filoni korábban hosszú éveket töltött a Star Wars animációs filmek munkálataival, köztük a Star Wars Rebels (Lázadók) sorozat elkészítésével, majd ezután egyre inkább az élőszereplős filmekbe is bekapcsolódott. Első körben a Jon Favreau féle The Mandalorian és The Book of Boba Fett című alkotások producereként folyt bele a projektekbe.

Ennek apropóján pedig azt sem rejtette véka alá, hogy nekilátott az Ahsoka második évadának, és első körben elkezdte kidolgozni a forgatókönyv vázlatát hozzá.

„Nem mondom meg az embereknek, hogy mit tegyenek. De úgy érzem, hogy nagy segítség lehetek nekik abban, hogy a legjobb történetet meséljék el. Segítő kezet kell nyújtanom az egész galaxisban, mintha szinte egy Jedi Tanács tagja lennék.”

Kövess Minket!Gamer szótárEsport1 Youtube: Iratkozz fel!