Nem áll meg a Konami egy Silent Hill remake-nél

Nem áll meg a Konami egy Silent Hill remake-nél

Még ki sem adták a Silent Hill 2 remake-et, de máris többre vágynak a kiadónál.

Csütörtökön ült össze a Konami a részvényesekkel, hogy megnézzék, hogyan teljesített a cég az elmúlt üzleti negyedévben. De mint az ilyenkor szokás – elég csak megnézni a Ubisoft példáját – ilyenkor nem csak az elmúlt hónapok, hanem a következő évekről is szó esik. A Konami jövője pedig egy halom Silent Hill-játékkal van kikövezve, ha hihetünk a terveiknek.

Jelenleg nagy remake-lázban ég a japán kiadó, hiszen készül a Metal Gear Solid 3: Snake Eater felújított változata, a Delta, valamint a Silent Hill 2 is új köntösbe öltözik hamarosan. De ha ez nem lenne elég, akkor az üzleti beszámoló alapján van még a Konami tarsolyában egy s más:

„Ami a jelenlegi munkálatokat illeti, dolgozunk a Metal Gear Solid Δ: Snake Eateren, amiben a Metal Gear Solid 3: Snake Eaterhez – a Metal Gear sorozat legszeretettebb darabjához – hűen újraalkotjuk a sztorit, a karaktereket és a játékmenetet, miközben a mai generáció modern grafikájával frissítjük a megjelenését. Továbbá remake-eket és teljesen új részeket készítünk a Silent Hill-szériához, ami pszichológiai horror játékként lett népszerű.”

Ezeket olvastad már?

A már bejelentett Silent Hill 2 remake-ről egész sokat tudunk már. Az Unreal Engine 5 motor fogja hajtani és egy teljesen felújított mesterséges intelligenciát, valamint továbbfejlesztett harcrendszert kínál majd. A kamerát is modernizálták, ezért senki ne lepődjön meg, hogy a karakterünket harmadik személyben láthatjuk majd. A Bloober Team fejlesztői azonban azt ígérték, hogy a remake hű lesz az eredeti történet kánonjához.

Az viszont egyelőre nem ismert, hogy mégis melyik játék lehet a szériában soron következő darab, ami megkaphatja ezt a fajta gondoskodást a Konamitól. Csak arra tudnánk fogadni, hogyha az SH2 jól sikerül, akkor a Bloober Teamnek nem kell új munkát keresnie még egy darabig, mert a kiadó találni fog nekik tennivalót.

A Silent Hill 2 remake egyébként csak egy a Konami által bejelentett számos franchise-projekt közül. Ám ezek egyike sem a régi játékok felújított verziói, hanem teljesen új történetek ebben a világban. A Silent Hill: Ascension című interaktív streaming sorozat október 31-én debütált. A Silent Hill: Townfall nevű spin-offot a No Code (Observation)-nél fejlesztik, de ezt az Annapurna Interactive adja majd ki. Egy másik spin-off, a Silent Hill F, a NeoBards Entertainment gondozásában készül és az 1960-as évek Japánjában fog játszódni.

Kövess Minket!



Gamer szótár