Készül a Peaky Blinders mozifilm? -  Cillian Murphy válaszolt!

Készül a Peaky Blinders mozifilm? - Cillian Murphy válaszolt!

Legutóbb Steven Knight showrunner 2022-ben adott tájékoztatást a filmről.

Cillian Murphy idén hatalmasat alakított az Oppenheimerben, ráadásul Christopher Nolan filmje, és a Greta Gerwig – és Margot Robbie, valamint Ryan Gosling – által jegyzett Barbie gyakorlatilag letarolta a mozikat. Ennek ellenére az ír színész kapcsán sok rajongó még mindig a Birmingham bandája (Peaky Blinders) spinoffal kapcsolatos hírekre vár. Egy ideje nem nagyon érkezett új információ a filmről, de most végre Murphy is megszólalt a projektet illetően, ez pedig bizakodásra adhat okot, hiszen nyitott egy ilyen ötletre.

Ezeket olvastad már?

A Variety Actors on Actors interjújában Margot Robbie ült mellette, a színésznő pedig nem volt rest megemlíteni a sorozatot, majd megkérdezte Murphyt, hogy lesz-e spin-off film.

„Nyitott vagyok az ötletre. Mindig is úgy gondoltam, hogy még több történetet el lehetne elmesélni... Mindig érdekel egy remek forgatókönyv!”

Murphy Thomas Shelby-t alakította a sorozat elmúlt egy évtizedében, és a 2012-es indulást kövöetően az utolsó epizódot 2022 áprilisában mutatták be. A filmet eközben 2021-ben jelentették be, majd egy évvel később Steven Knight (a sorozat showrunnere) azt mondta, hogy már majdnem kész van a Peaky Blinders-film forgatókönyvével, és hogy létrehoznak egy film- és televíziós stúdiót a birminghami Digbethben – ahol egyébként a valódi Peaky Blinders tagjai is megfordultak –, a forgatás pedig 2023-ban kezdődik. Azóta azonban nem hallottunk semmit a produkció felől.

Knight egyébként most is eléggé be van táblázva. Az év elején felvették a Disney és a Lucasfilm korábbi forgatókönyvírója, Damon Lindelof helyére, és úgy tűnik jelenleg a következő Csillagok háborúja alkotás szkriptjével van elfoglalva, amelyben Rey (Daisy Ridley) folytathatja kalandját, és amelyet Sharmeen Obaid-Chinoy rendez. Murphy ez idő alatt befejezett egy újabb történelmi drámát is – a Small Things Like These címet viselő filmet Tim Melants rendezte. Egyelőre tehát nem tudni, hogy valóban megvalósul-e a Peaky Blinders spinoff, de úgy tűnik a sorozat életre keltői szívesen elkészítenének egy spinoff mozifilmet is, csak egyelőre nem talált még gazdára az ötlet.

Kövess Minket!



Gamer szótár