Megrendezte a saját repülőgép balesetét, börtönbe megy a youtuber

Megrendezte a saját repülőgép balesetét, börtönbe megy a youtuber

GG, jár a keksz! Tisztára megérte a videó!

Emlékeztek még Trevor Jacobra? Legutóbb májusban adtunk hírt róla, ő az, aki még 2021-ben megrendezett egy repülőgép balesetet, pusztán a nézettségért. Trevor ugyanis youtuber, van egy közel 150 ezres YouTube csatornája, aminek legnézettebb videója az 'I crashed my airplane' című, amiben lezuhan. Nem, ez nem kamu. A kezdő pilóta csinált egy videót, amiben eladta, hogy balesetet szenvedett, lezuhant és persze szerencsére pont rögzített mindent. A gond csak az, hogy nagyon hamar kibukott, hogy Trevor bizony hazudik, nem balesetről volt szó, hanem egy szándékos lezuhanásról. Pusztán a nézettségért mindent megrendezett a pali, majd utána hazudott az esetről. Történetét a következő cikkben foglaltuk össze.

Ezeket olvastad már?

Májusban még úgy tűnt, hogy akár 20 évnyi szabadságvesztésre is ítélhetik, ettől azért enyhébb ítéletet mondtak most fölötte. Ügyvédjével próbálták bebizonyítani, hogy bár Trevor hibázott, nem akart ártani senkinek, nem okozott sérülést senkinek és, hogy a próbaidő épp elegendő büntetés lesz számára, de a bíró nem volt ennyire elnéző. Elmondása szerint Trevorral kell most példát statuálni a világ tartalomgyártóinak, hogy lássák, a törvények rájuk ugyanúgy vonatkoznak. A törvényt mindenkinek be kell tartani, nem tehetnek meg bármit az emberek, még a show és a nézettség miatt sem.

Büntetései hat hónapnyi letöltendő szabadságvesztés, szövetségi börtönben. Hogy aztán a világ hamari, mondhatni idióta tartalomgyártóit elrettenti-e majd ez az ítélet a hülyeségtől...az idővel kiderül. Ha tippelnem kéne, nem lesz hatásos a büntetés és fogunk mi még olyan eseteket ltáni, amikor adott tartalomgyártó saját vagy akár mások éppségét veszélyeztetve, csakis a nézettséget szem előtt tartva cselekszik.

Kövess Minket!



Gamer szótár