Bűnösnek találták Kang-et, de mit jelent ez az MCU-ra nézve?

Bűnösnek találták Kang-et, de mit jelent ez az MCU-ra nézve?

Jonathan Majorst egy hetekig tartó tárgyalássorozat végén elítélte az esküdtszék, ezért az MCU-ból is kirakták a szűrét.

December 18-án látott napvilágot a hír, miszerint Jonathan Majors-t végül bűnösnek találta az esküdtszék, ezért a bíróság elítélte, amelynek eredményeként akár még börtönbe is kerülhet. Több sem kellett a Marvelnek, megváltak a 34 éves színésztől, ezzel pedig az MCU elveszítette az ötödik fázis főgonoszát.

A stúdió nagyon fontos szerepet adott oda Majorsnek, akit egyébként a nagyvásznon először A Hangya és a Darázs: Kvantumániában láthatott a közönség Kangként, mialatt a Loki első, illetve második évadában is feltűnt már. Az MCU ötödik fázisának csúcspontja épp Kang és az új Bosszúállók csapatának összecsapása lett volna a 2026-os Kang Dinasztia című Bosszúállók-filmben. Majors Hollywood egyik legjobb feltörekvő színészének számított az elmúlt néhány évben. A Kvantumánia mellett 2023-ban a Creed III-ban is szerepelt. Először a The Last Black Man in San Francisco című filmmel vált ismertté, majd olyan alkotásokban is lehetőséget kapott, mint a Devotion, a Lovecraft Country, a The Harder They Fall (A vadnyugat törvényei szerint) és a Da 5 Bloods (Az 5 bajtárs).

Ezeket olvastad már?

Világhírnévre azonban az MCU révén tett szert, és bár A Hangya és a Darázs: Kvantumánia megbukott pénzügyileg és kritikailag is, a szuperhősös műfajnak még mindig van esélye visszakapaszkodni az élmezőnybe a nézettséget illetően. Ehhez pedig nem is kellene más, minthogy Thanos után ismét egy remek főgonosz lépjen a színre.

Kang, a hódító pedig egy nagyszerű szupergonosz lett volna, hiszen a Stan Lee és Jack Kirby által megálmodott karakter leggyakrabban a Bosszúállók és a Fantasztikus Négyes ellenfeleként jelent meg a képregényekben. Az időutazásra is képes Kangnek több alternatív változata is létezik, az idők folyamán pedig őket is bemutatták már a Marvel Comics egyes fejezeteiben, erre pedig a sorozatokban és a filmekben is láttunk példákat. Ennek értelmében mindig is az egyik legjelentősebb és legerősebb gonosztevője volt a Marvel univerzumának. Mindenképpen érdekes adaléka lehetett volna a Majors féle Kang az ötödik fázisnak, de a történtek után egyelőre nem tudni mi lesz a Marvel terveivel. Úgy tűnik a stúdiónak két lehetősége van. Az egyik, hogy újracastingolhatná a karaktert, bár nem világos, hány színészt vonzana egy ilyen szerep, miután valakit már nyilvánosan kirúgtak a projektből. A másik út az, hogy újratervezik az ötödik fázist és egy vadonatúj gonosztevőt húznak elő a kalapból. Bár erről eddig nincsen semmilyen hivatalos információ, mégis vannak arra utaló jelek, hogy a fejesek ezen törik a fejüket. Novemberben ugyanis felbérelték a Loki alkotóját, Michael Waldront, hogy dolgozzon ki egy új koncepciót, amely jelenleg a Bosszúállók 5 címet viseli – egykor pedig Kang dinasztia néven futott.

Kövess Minket!



Gamer szótár