A fekete csík után itt az új Twitch meta, amivel meztelenül streamelnek

A fekete csík után itt az új Twitch meta, amivel meztelenül streamelnek

Hiába reagált a Twitch és látott neki a bannolásnak, itt az újabb megoldás a szabályok kijátszására.

A digitális forradalom révén elképesztő mértékben fejlődik a virtuális világ is. Ma már szinte mindenhova el lehet jutni az internetnek hála, és ez remek lehetőségeket teremt a tartalomgyártóknak és a különböző specializálódott weboldalaknak is. A Twitch pedig élen jár ebben, bár az első sorban videójátékos platform az utóbbi években alaposan átalakult.

Ezeket olvastad már?

Egyre nagyobb teret hódít ugyanis a kínálatban a 18+-os tartalom, jobban mondva a 18+-osnak álcázott tartalom. Ennek az egyik előfutára a hot tube volt – otthoni környezetben egy felfújható medencéből, mindössze vajmi keveset takaró fürdőruhában streameltek egyesek –, mostanra viszont úgy tűnik ez már kevés a figyelemfelketéshez. A streaming egyébként nem egy könnyű műfaj, és miközben most sokan rázzák a fejüket, mondván baromságot állítok, hagy tegyem hozzá, hogy óriási a kínálat, tehát nem egyszerű dolog kitűnni a tömegből. Itt most a valódi tartalomra gondolnék, hiszen nem árt, ha valaki ügyes, szórakoztató, kommunikatív, hogy belopja magát az emberek szívébe, pláne, ha teljes munkaidőben szeretné csinálni. Ezek mellett pedig itt ez a sok semmitmondó 'adás' arról, hogy valaki egy szál semmiben odaül a kamera elé, és... nos ennyi, azon kívül, hogy beszélget a nézőivel, de mint tudjuk, itt nem ez az elsődleges 'hozzáadott érték'.

A Twitch pedig közvetetten úgy tűnik még támogatja is a szexuális jellegű tartalmakat, vagy legalábbis fogalma sincs az oldal üzemeltetőinek, hogy mit kellene tenne ebben az esetben – vagy netán a befolyó pénz miatt nem akar nagyobb akadályokat gördíteni az új meta elé. A platform jelenleg egy "implied nudity" metán megy keresztül, amelynek révén a streamelők azt a benyomást keltik, hogy meztelenek a streamben. A Twitch megpróbált reagálni erre a trendre, frissítve a szexuális irányelveket, hogy lehetővé tegye a "művészi meztelenséget", azonban ezt egyetlen nap után visszavonták, miután a streamerek túl messzire mentek. Ezt követően nem kellett sok idő, hogy erre is kitaláljanak valamit a közösség tagjai. Megoldásként megszületett a fekete csík, amely kitakarja az érzéki részeket a streamer testén, és így kvázi mutat is magából valamit, meg nem is, de végülis nem sérti meg a szabályzatot. Legalábbis úgy tűnt, aztán jött a Twitch és elkezdte bannolni az ilyesfajta streameket is.

Azóta pedig már itt is az újabb kiskapu:

Egy Twitch streamer új metát hozott létre azzal, hogy a fekete sáv helyett pixelezést használt a meztelenség kitakarásához. A közvetítése során Lara gyönyörűen zongorázott, ruha nélkül, csak éppen a testét nem lehetett – rendesen – látni a pixelek miatt.

Az, hogy ez meddig tart és hová fajul, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy a Twitch közösségi irányelvei szerint a streamelőknek tilos olyan tartalmakat sugározni vagy feltölteni, amelyek valós vagy fiktív meztelenséget ábrázolnak, beleértve a pixelezést is. Jó néhány streamer tiltólistára került a fekete sáv miatt, de vajon a pixeles megoldás is ugyanerre a sorsra jut?

Kövess Minket!



Gamer szótár