Akár a Spider-Man stúdióját is bezárhatja a Sony

Akár a Spider-Man stúdióját is bezárhatja a Sony

Nem számíthatnak nyugodt ünnepekre az alkalmazottak.

Az Insomniac nehéz időszakon van túl, ugyanis zsaroló hackerek elképesztő mennyiségű anyagot szivárogtattak ki tőlük, melyek felfedtek számos készülőben lévő játékot, belsős információkat és eddig ismeretlen statisztikákat. Szintén ezáltal vált nyilvánossá az, hogy a Sony további leépítéseket tervez, és egy PlayStation stúdió bezárása is megtörténhet. A 2023-as év a legtöbb videójáték-fejlesztő cég számára is nehéz volt, és sok elbocsátás történt, de ezek szerint még közel sincs vége.

A jelek szerint az Insomniac-nek 50-75 főtől kéne megválnia, hogy csökkentség a költségeket, melyek az utóbbi időszakban igencsak elszabadultak – gondoljunk csak a 300 millió dolláros Marvel's Spider-Man 2-re. A döntés a többi stúdiót is érinti, azonban azt csak találgathatjuk, hogy mely bezárását tervezik – ha egyáltalán valós az információ.

Most, hogy ez nyilvánosságra került, abban reménykedünk, hogy a Sony megszólal az üggyel kapcsolatban, és valamiféle hivatalos bejelentés keretében tiszta vizet önt a pohárba azzal, hogy felvázolja terveit.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Komplett egészségközpont a karunkon – leteszteltük a Huawei Watch GT 5 okosóráit

Az elmúlt években annyi viselhető okoseszközt dobott piacra a Huawei, hogy újságíró legyen a talpán, aki számon tudja tartani a zsinórban érkező, különböző funkciókkal felturbózott modelleket. Hozzám a Watch GT okosóra-széria két legújabb tagja, a Watch GT 5 és a GT 5 Pro futottak be nemrégiben, amelyeket felválta, több napon keresztül viseltem, és ez idő alatt az alábbi vélemények fogalmazódtak meg bennem.