Ingyenes PS5-játékok, amelyekkel garantáltan jól szórakozol

Ingyenes PS5-játékok, amelyekkel garantáltan jól szórakozol

Csak azért, mert ingyenesek, még nem jelenti azt, hogy nem éri meg rájuk áldozni az idődet.

Bár a legnagyobb költségvetésű AAA-játékok általában borsos árcédulával mellékelve landolnak a boltok polcain, illetve a webáruházakban, mégis akad jó néhány olyan, kritikusok által elismert, csúcsszintű, über-élvezetes, ingyenes cím, amiért egy fillért sem kell fizetned. Annak ellenére, hogy ezek a játékok egy fityingbe sem kerülnek, képesek elrepíteni minket a féreglyukakon át a legkülönfélébb világokba, nem utolsósorban elszigetelt gyilkos szigetekre és búrával bevont stadionokba. Összeszedtük nektek a legérdekesebb és legjobb ingyenes PS5-játékok, ha éppenséggel kifogynátok az ötletekből, hogy mivel töltsétek el a képernyő előtti időtöket december végén.

Ezeket olvastad már?

Call of Duty: Warzone

A Call of Duty: Warzone 2020 márciusában robbant be a battle royale színtérre, és kevesebb mint egy hónappal később már több, mint 30 millió játékost gyűjtött maga köré. A számtalan loadouttal, szezonnal és rengeteg tematikus eseménnyel csak egyre élvezetessébbe vált az évek alatt a lövöldözős spin-off, és aligha tűnik úgy, hogy a közeljövőben visszaesne a népszerűsége. Az Infinity Ward háborús FPS-ében a mindig is népszerű műfajhoz képest akár 150 játékos is megküzdhet a csatatéren meccsenként, miközben a játék támogatja a konzol és a PC közötti crossplay-t is. Ez az egyik legjobban kinéző, legkifinomultabb és legélvezetesebb battle royale a piacon jelenleg.

Astro's Playroom

Az egyik ok, ami miatt nem érdemes kihagyni ezt a kedves kis játékot, hogy a Sony legújabb konzoljára már előre fel van telepítve. Alapvetően egy puccos techdemónak néz ki, de nyugodt lehetsz, a Team ASOBI 3D-s platformere sokkal több annál, mint aminek tűnik. Kezdjük azzal, hogy a játékosokat egy húsvéti tojásokkal teli túrára viszi a PlayStation történelmébe, egy olyan utazásra, amely tényleg lerántja a leplet a gép egyes elemeiről – a Cooling Springs például a konzol ventilátorrendszerét ismerteti meg a játékossal, míg a Memory Meadow a 16 GB GDDR6 RAM-ra utal. Eközben a DualSense funkcióit is nagyszerűen mutatja be. Mindezek során egy csodálatosan megtervezett, és gyönyörűen kinéző platformerre számíthatsz, amely teljesen ingyenes.

Rocket League

Mi történik ha az autók és a foci találkozik a ketrecharc látványosságával? Alapvetően valószínűleg senki nem párosítaná őket, de a videójátékok világában semmi sem lehetetlen, ezért örülünk, hogy megalkották ezt az elképesztően szórakoztató címet. A Psyonix régóta futó alkotása óriási móka, legyen egy az egy elleni vagy akár négy a négy elleni összecsapásokról. A pályán a sebességnövelő boostok segítségével villámgyorsan roboghatsz, a roguelike duplaugrás képessége pedig még kreatívabbá teheti védekezést és támadást is egyaránt. A valódi sportokhoz, sőt, a valódi sportok virtuális megtestesüléseihez hasonlóan a taktika és a stratégia kulcsfontosságú, de ez nem jelenti azt, hogy nem törekedhetsz arra, hogy minden fordulóban szétzúzd az ellenfeled autóit. Az autós-focis szimulátor 2015-ös megjelenése óta pedig olyan crossovereket is megvalósítottak a fejlesztők, mint a Vissza a jövőbe.

Genshin Impact

Egy másik ingyenesen játszható játék, amely kisebb csinnadratta közepette érkezett ugyan, de a megjelenés óta nagyon felkapottá vált. A MiHoYo kiterjedt nyílt világú JRPG 2020 végén debütált PS4-re és PC-re (2021 áprilisában átköltözött PS5-re is), és azóta gyakori frissítésekkel igyekeztek feldobni a fejlesztők a hangulatot, amelyek egyébként exponenciálisan növelték a játék világát is. Történetileg a Genshin Impactben miután elszakadtál a családodtól, az a feladatod, hogy felfedezd Teyvat, hogy válaszokat találj az elemek isteneitől, akik a Hét néven ismertek. A Suikoden-szerű stílusban számos karaktert toborozhatsz magad mellé, hogy segítsenek neked az utadon, akik mindegyike különböző képességekkel rendelkezik. Ezek után pedig elképesztő dolog, hogy mindezt teljesen ingyenesen elérhetővé tették.

Splitgate

A Splitgate egy kicsit olyan, mintha a Portalt keresztezték volna a Halo-val, de persze nem olyan részletes a játékmenet, mint az előbb említett címek esetében. Ellenben ez egy szuper gyors tempójú lövöldözős játék, és ami kiemeli a többi közül, az a sci-fi elemek, nevezetesen a féreglyukak használata. A gyakorlatban ez lehetővé teszi, hogy a játékosok egy pillanat alatt káoszt teremtsenek. A Splitgate legkedvesebb tulajdonságai közé tartoznak a darálható kihívások, a több tucat testreszabható karakter, a ranglista és a ranglistarendszer, valamint a 20 pálya – köztük egy aktív vulkánban található kutatóintézet, egy víz alatti szálloda és egy földönkívüliek lezuhanásának helyszíne, hogy csak néhányat említsünk –, amelyek megérettek arra, hogy Donnie Darko-szerű portálokkal tépjük szét őket. Az, hogy mindez ingyenesen játszható, lenyűgöző, de az a tény, hogy a Splitgate támogatja a cross-platformot, már önmagában is megérdemli, hogy egyszer elindítsa az ember.

Kövess Minket!



Gamer szótár