A Starfield csak úgy kapja az ívet Steamen

A Starfield csak úgy kapja az ívet Steamen

A Bethesdán kívül senki mást nem tudunk ezért hibáztatni.

Nem túlzás azt mondani, hogy a Starfield nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Todd Howard és a Bethesda Game Studios két évtizeden át nem készítettek új IP-t. Aztán egyszer csak előálltak az ötlettel, hogy csinálnak egy hatalmas, az űrben játszódó nyílt világot, amiről a megjelenés előtt ódákat zengett a stúdió több frontembere is.

Ám végül alig-alig valósult meg ebből bármi: lényegében egy korlátozottabb Skyrimot/Falloutot kaptunk, amelyben a felfedezés annyira izgalmas, mint egy fürdőszobai illatosító flakonjának a hátoldala. Elnézést, mert ez nem igazságos összehasonlítás, hiszen a flakonon nincs három töltőképernyő minden szó után.

Lényeg a lényeg, a játékosok nincsenek oda Todd Howard legújabb mutatványáért, ez pedig a játékosszámokon is látszik hónapok óta. De elég csak egy kicsit görgetni a Steamen található értékelések között, hogy megértsük, mi a baj. A Starfield a megjelenése óta majdnem 87 ezer értékelést kapott, ami alapján vegyes a fogadtatása. De ha a legutóbbi értékeléseket nézzük, akkor még több csalódásra lelhetünk, hiszen 7 400 értékelés alapján „többnyire negatív” a játékosok véleménye a Bethesda programjáról.

Ezeket olvastad már?

A játékosok legnagyobb problémája a már emlegetett korlátozottság mellett az, hogy a játékmenet és a történet is középszerű, unalmas. Ezért még azokat sem képes hosszú ideig lekötni, akik egyébként élnek-halnak a Bethesda többi játékáért. A szöveges értékelések között például olyan véleményeket olvashatunk, minthogy „túl sok benne a semmi”, „lélektelen”, „nagy adag középszerűség”, „hatalmas visszalépés” és „galaxis méretű ...töltőképernyő... csalódás”.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.