Mi a fene? – Még a végén az új Liquid lesz 2024 legizgalmasabb CS2 csapata

Mi a fene? – Még a végén az új Liquid lesz 2024 legizgalmasabb CS2 csapata

Hogy tetszik az új csapat? Papíron elég ütősnek tűnik ez a Liquid.

2019? Valahogy akörül volt utoljára, hogy tényleg nagy potenciált láthattunk a Liquid CS:GO csapatában, azóta picit olyan érzésünk volt, mintha ők maguk sem tudták volna mit akarnak és mindig lemaradtak a legnagyobb igazolásokról. 2023 sem volt az ő évük, legjobb eredményük a szezonból egy 5-8. hely a párizsi BLAST.tv Majorről. Nem is csoda, hogy a felállás nem maradt egyben, csupán a magja, köréjük pedig új, vagy régi-új játékosokat igazolt a csapat. A végeredmény pedig egészen impozáns, nem gondoltuk volna, de ennek a Liquidnek még keresnivalója is lehet majd 2024-ben!

Ezeket olvastad már?

NAF és YEKINDAR megmaradt, talán a 2023-as felállás két legerősebb és legtapasztaltabb játékai ők, nem is csoda, hogy őket megtartotta a Liquid. Melléjük csatlakozott még a fiatal brazil sztár, skullz, akit idén a paiN színeiben láthattunk és bár a csapat nem volt sikeres tier 1 körökben, skullz egyenletes és remek teljesítményt nyújtott a meccseken.

A csapat egyik alappillérének megszerezték cadiaN-t, aki meglehetősen furcsa körülmények között távozott a Heroictól. Stavn és jabi mintha egy Barátok közt epizódban érezték volna magukat, össze-vissza sunnyogással kitúrták őt a csapatból. Erről bővebben a következő cikkben írtunk.

Végül, de nem utolsó sorban pedig visszaszerezték régi sztárjukat is! Néhány napja a MOUZ-tól a FaZe-hez igazolt frozen, méghozzá annak a Twistzznek a helyére, aki immár hivatalosan is visszatért a Liquidhez. A kanadai sztárjátékos 2017 és 2021 között végig a Liquid ötösét erősítette, onnan igazolt át két éve a FaZe-hez. Úgy tűnik azonban, hogy a szíve visszahúzta őt NA-ba és a Liquidhez! Végül, de nem utolsó sorban pedig csatlakozott hozzájuk zews, aki szintén visszatérő Liquid tag, a brazil edző ugyanis 2016 és 2018 is segítette már a Liquid akkori csapatát. Kíváncsian várjuk, hogy mit tud majd így a Liquid, hogyan osztják el a szerepeket, ki mit fog játszani az egyes pályákon és, hogy miként állják meg helyüket a tier 1-ben!

A Liquid új felállása:

  • Keith "NAF" Markovic
  • Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis
  • Felipe "skullz" Medeiros
  • Casper "cadiaN" Møller
  • Russel "Twistzz" Van Dulken
  • Wilton "zews" Prado (edző)

Az új Liquid első tier 1 versenye a BLAST Premier Spring Groups 2024 lesz, az első igazán rangos tier 1 versenyük pedig az IEM Katowice, mindkettő jövő februárban.

Kövess Minket!



Gamer szótár