Idén játszódik a film, aminek aztán a Fallout játékokat is köszönhetjük

Idén játszódik a film, aminek aztán a Fallout játékokat is köszönhetjük

Ha még nem láttátok, hétvégén pont be lehet pótolni.

Gondolkodtatok már azon, hogy mennyivel kevesebb lenne a gamer-világ egyes játékok nélkül? Mi lenne, ha nem lenne GTA? Mi lenne, ha nem lenne Call of Duty? Mi lenne, ha nem lenne Fallout? A legendás posztapokaliptikus RPG nélkül bizony sok gamer unatkozna, a széria ugyanis már 1997 óta tartja lázban a játékosokat, olyannyira, hogy idén élőszereplős sorozatot is kap a játékokból megismert világ, készül az új játéknak is beillő Fallout: London és habár jó sokat kell még várnunk rá, egyszer talán a Fallout 5 is elkészül majd.

Mindez azonban nem jöhetett volna létre, ha nincs egy 1969-es regény és az az alapján készült 1975-ös film, az A Boy and His Dog. Ez volt az a film, ami már 20 évvel az első Fallout játék előtt megágyazott a szériának!

Persze ebben még nem voltak plazmafegyverek, nem volt Brotherhood of Steel, mégis kimeríthetetlen ihletforrásként szolgált a későbbi játékszériának. A filmben egy fiatal férfi és kutyája sztoriját követjük, akik a harmadik világháború utáni pusztaságban próbálnak túlélni. Már itt feltűntek a fosztogató csoportok, mutánsok, bizonyos megégett, sikító lények, akikből aztán a játékok ghouljai lettek és már ebben a  filmben is földalatti bunkerekben menekültek az emberek, ahol aztán közel sem a megszokott életüket folytatták.

Anno a film nem kapott különösebben nagy rivaldafényt, mára azonban klasszikussá vált, ami minden hibája és bugyutasága ellenére is szerethető. Mindez pedig azért érdekes, mert az A Boy and His Dog története 2024-ben, azaz idén játszódik. Szerencsére nekünk még nem kell a Fallout-játékok világára készülnünk, a '75-ös filmet azonban mikor máskor néznénk újra, ha nem 2024-ben?!

Az A Boy and His Dog teljes egészében megtalálható YouTube-on is.

Kövess Minket!



Gamer szótár