Barátságos gépigénnyel érkezik PC-re a Sony következő játéka

Barátságos gépigénnyel érkezik PC-re a Sony következő játéka

A gépigény mellett az is kiderült, hogy játszhatnak-e együtt co-opban a PlayStation 5 és a PC-tulajok vagy sem.

Bár állítólag késett egy kicsit, most már biztos, hogy csak egy hónapot kell várni és végre befut a 2015-ös Helldivers folytatása. Az Arrowhead Game Studios játéka a Sony gondozásában készül és a PlayStation első igazán nagy címe lehet idén. De nem csak a PS-tulajok örülhetnek, hiszen PC-re is ellátogat majd, méghozzá rögtön a megjelenés napján, február 8-án. Az első részhez képest már az alaposan átalakított játékmenet (felülnézetes helyett külsőnézetes lövölde), valamint a kooperatív mód miatt is megérte várni erre a címre. De a hivatalos gépigény és az ezzel egyidőben kiadott előzetes még adni fog pár okot arra, hogy minél többen rányúljanak.

Ugyanis a Helldivers 2-hez 1080p-ben, 30 FPS mellett már egy GTX 1050 Ti is elegendő lesz alacsony felbontáson. A 60 FPS-ért cserében egy RTX 2060 kaliberű kártya kell. Ebben az esetben ráadásul már közepesre is felhúzhatjuk a grafikát. Ha viszont a lehető legjobb látványra törekednénk és 4K-ban játszanánk, akkor egy 4070 TI-nál kellene megállapodni. Ezt a kártyát egyébként mostanában tervezi kivezetni az NVIDIA a Super változat kedvéért.

Ezeket olvastad már?

A grafikán túl persze processzor is kell. Szerencsére itt sem estek túlzásokba a fejlesztők: lowon már egy 4. generációs i7-tel vagy 1. generációs Ryzen 5-tel is elboldogulunk, míg a magasabb felbontások mellé i5-12600K-t vagy Ryzen 7 5800X3D-t ajánlanak. RAM-ból 8, de inkább 16 GB DDR4 szükséges. A tárhely pedig minden esetben 100 GB, de ajánlott SSD-t használni HDD helyett.

A rendszerkövetelményeken túl az is kiderült, hogy lesz crossplay a PC-s és a PS-s kiadások között. Vagyis mindegy melyik platformon játszik a társaság, senki sem marad ki a Helldivers 2-ből. Továbbá még az sem fog számítani, hogy milyen perifériával játszunk, mert kontrollerrel és egér-billentyűzettel is lehet együtt gyakni az ellent.

A PC-s kiadásról szóló új előzetes alapján pedig a látvány is rendben lesz:

Kövess Minket!



Gamer szótár