Egy hajszálon múlott, hogy idén először magyar legyen a HLTV Top 20-ban

Egy hajszálon múlott, hogy idén először magyar legyen a HLTV Top 20-ban

Sokakat meglepett, hogy az év második felében remekelő, az ESL Pro League 18. szezonjában MVP-t szerző torzsi teljesen lemaradt a listáról.

A hétvégén már zsinórban harmadjára tartotta meg a HLTV a díjátadóját, ahol nem túl nagy meglepetésre ZywOo lett a világ legjobb játékosa, ezzel utolérve az idén rendkívüli sorozatát megszakító, a visszavonulásával poénkodó s1mple-t több szempontból is. Bár a francia végső helyezése egy percig sem volt titok, az elmúlt hetekben több vitát is generált a HLTV azzal, hogy ki hol végzett. Frozen 12. helye például még mindig teljesen érthetetlen, mert több olyan játékos is megelőzte őt, aki a közelében sem volt tavaly teljesítményben és eredményekben. De az is sokakat meglepett, hogy az év második felében remekelő, az ESL Pro League 18. szezonjában MVP-t szerző torzsi teljesen lemaradt a listáról.

Szerencsére a díjátadó során a HLTV régi jó szokásához híven felfedte azt a tíz játékost is helyezéssel együtt, akik szerintük közel voltak a Top 20-hoz, ám végül mégis alulmaradtak. A nevek között pedig két MOUZ-játékos is szerepelt: torzsi a 21. volt, tehát tényleg nagyon közel járt ahhoz, hogy ő legyen az első magyar a listán; xertioN pedig a 25. lett, miután electroNic, EliGE és rain is jobb minősítést kapott a laptól. Bár lehetett volna azzal vitatkozni, hogy például egy KSCERATO mit csinált a Top 20-ban a mindenféle személyes problémái miatt gyengébb éve után a magyar AWP-s helyett. Azonban torzsi jól fogadta a hírt, hogy ezúttal sajnos lemaradt és azt ígérte a Twitter-fiókján, hogy idén majd jobb lesz.

Ezeket olvastad már?

Ami a végső Top 20-at illeti, az alábbi galériánkban sorba rendezve megtekinthetitek, hogy kik kerültek fel 2023-ban a hőn áhított lista valamely helyére. A lista csúcsán természetesen ZywOo állt:

Borítókép és képek: HLTV

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár