Minden, amit az Avowedról tudni kell

Minden, amit az Avowedról tudni kell

A varázslós FPS játékon már 2018 óta dolgozik az Obsidian és azt kell mondjuk, hogy évről évre csak egyre jobban fest.

Az Avowedot még 2020-ban mutatták be, de ezután éveken át semmit sem hallottunk róla. A hosszú csendet végül tavaly nyáron törték meg a fejlesztők, amikor is először kaptunk belőle egy rövidke játékmenet videót. Akkor azt ígérték, hogy 2024-ben már jöhet is a megjelenés. Most pedig van egy jó hírünk, ugyanis nem hazudtak, tényleg jön idén az Avowed. De mit is kell róla tudni?

FEJLESZTÉS

A varázslós FPS játékon már 2018 óta dolgozik a stúdió (ekkor vette meg őket a Microsoft) és eredetileg az volt a cél, hogy a Skyrimhoz hasonló legyen a végtermék. Azonban nem igazán akart összeállni az a koncepció, szóval menet közben úgy döntöttek, hogy inkább az Obsidian többi RPG-jéhez hasonló élményt próbálnak adni. Ezért nem meglepő módon ugyanabban az univerzumban fog játszódni, mint a Pillars of Eternity, azaz Eora világában. Ezzel együtt – szintén az Obsidian szokásaihoz híven – fontosabb szerepet kapott a sztori és a karakterek kidolgozása is.

Ezeket olvastad már?

JÁTÉKMENET

Az Avowed egy akció-kaland játék lesz, azok közül is a ritkább, FPS-műfajt képviselők közé fog tartozni. A harcok során támaszkodhatunk majd a varázslatokra, közelharci- és lőfegyvereinkre is. A különböző ellenfelekkel szemben olykor hasznos lehet mást és mást használni, esetleg ezeket kombinálni. Így például még varázspálcákból is használhatunk egyszerre kettőt vagy lefagyaszthatjuk az ellenfeleinket, hogy aztán a kardunkkal szétzúzzuk őket. A lehetőségek szinte végtelennek tűnnek, hiszen lehetnek loadoutjaink, amelyek között gyorsan tudunk váltani, hogy mindig a lehető legerősebb kombóval harcolhassunk.

Az Avowed nem lesz teljesen nyílt világú, de lesznek nyitott zónák, amelyeket felfedezhetünk. Utunk során pedig képességpontokat oldhatunk fel, amelyeket egy klasszikus képességfán költhetünk el arra, hogy még erősebbek legyünk. A játék során kiemelt szerepe lesz az NPC-kkel történő interakcióknak is – hasonlóan az Obsidian más játékaihoz, például a The Outer Worldshöz. A párbeszédek során lehetőségünk lesz döntéseket hozni, ezeknek pedig következménye lesz a történetre nézve. Ami pedig a már említett társakat illeti, velük menet közben fogunk találkozni, és egyszerre maximum kettőt vihetünk magunkkal. Mindegyiküknek meglesz a maga erőssége és gyengesége, tehát érdemes lesz gyűjtögetni őket.

TÖRTÉNET

A történetről eddig nagyon keveset tudni. Ami biztos, hogy a Pillars of Eternity, azaz Eora világában fog játszódni. Ezen belül is a Living Lands nevű helyen, ami több különböző tájat magába foglal az erdőktől a sivatagokon át a hegyvidékekig. A játékosok egy, az Aedyr Empire-ből származó követ szerepét veszik majd fel, a megbízás pedig az lesz, hogy egy rejtélyes járványnak járjanak utána. De hogy utána mi következik, az csaknem akkora titok, mint hogy mi sújtja a Living Landset és miért.

MEGJELENÉS, PLATFORMOK, ÁR

A megjelenés kapcsán egyelőre csak annyit tudunk, hogy valamikor idén ősszel érkezik az Avowed. Az árat szintén nem árulták még el a fejlesztők. Azonban az már biztos, hogy Microsoft-exkluzív lesz, azaz PC-n és Xboxon lehet vele játszani majd, továbbá bekerül majd a Game Pass kínálatába is.

Kövess Minket!



Gamer szótár