Nagyot zuhant a The Finals játékosbázisa

Nagyot zuhant a The Finals játékosbázisa

Úgy tűnik a kezdeti hype kezd alábbhagyni az új FPS címmel kapcsolatban.

December elején robbant be a köztudatba az Embark Studios új üdvöskéje, a The Finals, és bár akkor sok FPS rajongó szívébe belopta magát, úgy tűnik ez a fellángolás nem tartott olyan sokáig. A grafikon alapján ugyanis elég rohamosan csökken a játékosbázis, pedig sokan nagy jövőt jósoltak az új ötletekkel előálló alkotásnak.

Ezeket olvastad már?

A The Finals a csapatmunkára fekteti a hangsúlyt, ennek ellenére az egyéni teljesítménynek is nagy hatása lehet a meccsekre. A trióknak az a feladatuk – az ellenfelek likvidálásán túl –, hogy minél több pénzt gyűjtsenek össze egy adott időn belül. A másik látványos része a játéknak, hogy elképesztő módon el lehet pusztítani a pályákat, ilyen rombolhatóságot aligha találunk másik játékban. A némileg egyedinek mondható klassz rendszer pedig szintén variálja a taktikai lehetőségeket, hiszen a háromféle karakternek ugyanúgy megvannak a gyengeségeik az erősségeik mellett.

Dacára annak, hogy teljesen ingyenes a játék, mégis vannak nagyobb hiányosságai. Az egyik például az, hogy csak kétféle játékmódot tartalmaz – miközben igazából mindkét esetben a pénzgyűjtés a cél. A másik égető probléma, hogy egyre több a csaló, amire láthatóan nincs ellenszere a fejlesztőknek, ez pedig eléggé durván el tudja venni a kedvét a normális játékosoknak. Amit még kifogásolni szoktak a közösség tagjai, hogy például egy ilyen pörgős és gyors lövöldében a respawn (újraéledési) kissé érthetetlenül működik, hiszen fura azt látni, hogy a folyamatos adok-kapok közepette egyszer csak 20 másodpercet kell várni halál esetén, valamint 200 méter távolságból kell visszatérni az akció helyszínére. Persze ez összeszokott trióknál annyira nem para, de a matchmaking során jóval többen vannak, akik egyedül vágnak neki a játéknak, és ott már bizony könnyen okozhat ez fejfájást. Az in-game chat hiánya pedig szintén fekete pontot ér a rajongók szemében – még akkor is, ha 2024-re elvárható lenne a mikrofon és a hangalapú kommunikáció megléte.

A néhány napos kipróbálást követő érzés, miszerint unalmas és önismétlődő a játék már csak a hab a tortán. Ebből is látszik, hogy a majd 250-ezres egyidejű játékosbázis mára már 62 ezerre esett vissza. Ami pedig talán még ijesztőbb, hogy ez egy folyamatosan csökkenő tendencia eredménye, tehát kitudja mennyien pártolnak még el tőle a következő hetekben.

Kövess Minket!Gamer szótár