Tíz év után kellett megtudnunk, hogy majdnem kaptunk egy önálló Call of Duty: Zombiest

Tíz év után kellett megtudnunk, hogy majdnem kaptunk egy önálló Call of Duty: Zombiest

Azóta technikailag kaptunk egy játék mint szolgáltatás Zombies-játékot, mégha az nem is egy önálló cím.

A Call of Duty széria talán egyik legnépszerűbb eleme a Zombies nevű játékmód, ami általában gyakran több kreativitásra is ad lehetőséget a fejlesztőknek, mint a már bejáratott, ismétlődő CoD-elemek. Minden Activisionnel dolgozó stúdiónak lehetősége volt az évek alatt egy kicsit a maga képére formálni a Zombiest. De nemrég kiderült, hogy az egyiknek majdnem sikerült egy önálló játékot csinálnia belőle.

Egy Zombies játék alighanem úgy fogyott volna, mint a cukor, hiszen sokan már csak emiatt hajlandóak beruházni a fősodorbeli CoD-okra. A Raven Software pedig 2011 és 2012 között, azaz az első Modern Warfare 3 és a Black Ops II között dolgozott ezen a projekten egy akkori alkalmazottuk, Michael Gummelt szerint – hívta fel rá a figyelmet az Insider Gaming. Ráadásul nem is csak arról volt szó, hogy gondolkoztak rajta és végül elvetették az ötletet, hanem már nagyban zajlott a munka rajta, mire egyszer csak úgy alakult, hogy abba kellett hagyják.

Ezeket olvastad már?

Gummelt a LinkedIn profilján írt a játékról, valamint arról, hogy végül miért nem jelent meg:

„Vezető dizájner voltam egy ambíciózus Call of Duty: Zombies játék mint szolgáltatás projekten. Amikor az ATVI [Activision] egyik stúdiója vissza akarta kapni a Call of Duty IP-t [szellemi tulajdont], amit »birtokolt«, akkor elkaszálták.

Azóta technikailag kaptunk egy játék mint szolgáltatás Zombies-játékot, mégha az nem is egy önálló cím. A Modern Warfare 3-ban ugyanis folyamatosan frissül ennek a tartalma új eseményekkel, fegyverekkel és kihívásokkal. Sokan pedig tényleg csak emiatt veszik meg az MW3-at minden hibája és hiányossága ellenére is.

Kövess Minket!



Gamer szótár