Fejlesztés alatt áll egy tripla A-s John Wick videójáték

Fejlesztés alatt áll egy tripla A-s John Wick videójáték

Ha pedig hihetünk a pletykáknak, akkor közelebb van a játék megjelenése, mint gondolnánk.

A Lionsgate egyik vezetője még májusban azzal állt elő, hogy nekiláttak egy, a John Wick akciófilm-franchise alapján készülő videojátéknak.

Ezeket olvastad már?

Az első film Keanu Reeves nagy visszatérése a nagyvászonra, és amikor bemutatták, rengeteg nézőt beszippantott, hiszen izgalmas atmoszférája van, rengeteg őrült akciójelenet követi egymást, és maga a főhős is kellően misztikus, illetve karizmatikus személyiség. A John Wick első része hatalmas sikert aratott, ezért nem meglepő, hogy egy sor folytatás követte, a negyedik epizódott pedig épp 2023-ban vetítették a mozikban. Úgy tűnik, hogy a méltó lezárás ellenére a Lionsgate-nek esze ágában sincs megválnia ettől a franchise-tól, és a filmeken túl is szeretné kiterjeszteni ezt az univerzumot.

Egy spinoffot azóta már el is készíettek, és a Continental címet jegyző előzménysorozat például a film univerzumával kapcsolatos kérdéseket igyekszik megválaszolni, de ezen kívül kidolgozás alatt áll a Ballerina spin-off film is, amelynek főszereplője egy nyugdíjas balerina, aki egyben bérgyilkos – ezzel a karakterrel a harmadik részben megalapozott történetet szeretnék folytani.

A legjobb hír pedig, hogy egy, a franchise-ra épülő játék is fejlesztés alatt áll. Ez nem csak a Lionsgate egyik vezetője révén derült ki, hanem a vállalat 2023 negyedik negyedévére vonatkozó eredménybeszámolójában is szerepel. A Motion Picture Group elnöke, Joe Drake is megerősítette, hogy az ötödik John Wick-film mellett egy videójáték is a fejlesztés korai szakaszában van. Bennfentes információk szerint a tripla A-s címet a stúdió reményei szerint mihamarabb bemutathatják és nem kell még éveket várni a megjelenéséig. A fejlesztőcsapat tehát lázasan dolgozik a játékon, de egyelőre sajnos nem lehet többet tudni a projektről.

John Wick egyébként már korábban is betört a videojátékok világába, ott van például a 2019-es John Wick Hex, a Bithell Games által fejlesztett cím, amely a filmek előzményét veszi alapul. Bár egy stratégiai játékról van szó, a legtöbb rajongó valószínűleg jobban örülne egy olyan ízig-vérig akciójátéknak TPS módban (harmadik személyben lehet látni a főszereplő karaktert), amely inkább a Max Payne-re hasonlít.

Kövess Minket!



Gamer szótár