Nyugalom, nem csak VR-ban folytatódik a Metro széria

Nyugalom, nem csak VR-ban folytatódik a Metro széria

A fejetlenség és az elképesztően nehéz helyzet ellenére folytatódik a Metro 4 fejlesztése.

A januári State of Play kapcsán bukkant fel egy előzetes, de akkor a rajongók egy része szomorúan legyintett, hiszen a legújabb Metro játék VR változatát jelentették csak be a fejlesztők. Ettől függetlenül, ha egy Half-Life: Alyx szintű alkotást tesznek le az asztalra, akkor valószínűleg senki nem fogja bánni, hogy ezzel a stílussal is megpróbálkoztak. A Metro Awakening még 2024-ben megjelenik, méghozzá Meta Quest 2 és 3, Steam VR és a PSVR 2 rendszereken.

A jó hír továbbá még az, hogy a 4A Games stúdió végre megerősítette, hogy a Metro 4, az FPS túlélőhorror-sorozat következő része még mindig fejlesztés alatt áll. A közlemény szerint a VR játék és a negyedik felvonás fejlesztése külön-külön részlegnek a munkája, ezért nem befolyásolja egyik a másikat.

Azt sem árt tudni, hogy a 4A Games-t Kijevben, Ukrajnában alapították, és a legtöbb alkalmazottja ukrán. Bár a stúdió székhelyét az ukrán válság és a Krím-félsziget orosz annektálása közepette Máltára költöztették, a legtöbb fejlesztője úgy döntött, hogy az országban marad még a 2022 februárjában kirobbant orosz invázió után is. A weboldalán keresztül 2023 januárjában a vállalat megerősítette, hogy alkalmazottai közül néhányan csatlakoztak az ukrán fegyveres erőkhöz, és egyesek közülük sajnos azóta már meg is haltak a háborúban.

Ezeket olvastad már?

Mindez azért fontos, mert még ilyen körülmények között is képesek folytatni a Metro 4 fejlesztési ütemtervét. Az új részt még 2020 novemberében jelentették be először, akkor azt mondták, hogy a jelenlegi generációs hardverek előnyeit kihasználva egy teljes motorfelújítással kibővítik az egyjátékos kampányt egy többjátékos résszel is. A stúdió azonban egészen a tavalyi fejleményekig hallgatott a projektről, amikor is kiderült, hogy a játék történetét a fejlesztők által átélt borzalmaik köré építik inkább fel.

A sajtóközleményben nem árultak el további részleteket a Metro 4-ről, de biztató hallani, hogy a példátlan kihívások ellenére még mindig nem mondtak le a címről.

Kövess Minket!



Gamer szótár