Stáblistás jelenettel emlékezik meg Batman szinkronhangjáról a Suicide Squad

Stáblistás jelenettel emlékezik meg Batman szinkronhangjáról a Suicide Squad

Kevin Conroy életének egyik utolsó szerepe volt a Suicide Squad: Kill the Justice League-ben feltűnő Batman.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Suicide Squad: Kill the Justice League-ben nagyon csúnyán elbánt a Rocksteady az Arkham-játékok Batmanjével. Ami már csak azért is fájdalmas volt a karakter rajongóinak, mert a Batmant évtizedek óta életrekeltő szinkronszínész, Kevin Conroy egyik utolsó szerepe volt ez. Tehát egyszerűen nem tűnt méltónak a Conroy emlékéhez, hogy így végezze be a karaktere.

De mint azóta kiderült, a Rocksteady fejlesztői azért nem annyira szívtelenek, mint azt korábban gondoltuk róluk. A Suicide Squad: Kill the Justice League végén ugyanis van egy stáblistás jelenet, amelyben megemlékeznek a 2022-ben elhunyt színészről és az Arkham-játékok Batmanjéről is. Ami valljuk be, a minimum volt, miután egy évtizeden át ebből élt a stúdió.

Ezeket olvastad már?

Mint ahogyan Ben is írta róla korábban a hasábjainkon, Conroy a 90-es évek eleje óta Batman szinkronhangja volt. Több mint 400 sorozat epizódban, valamint 15 filmben szólalt meg ő Bruce Wayne-ként. Az alakítása folyamatosan elnyerte a kritikusok tetszését, a játékát majdnem mindig egy lapon emlegették Mark Hamill Jokerével. És ha már Hamill, a Star Wars filmek Luke Skywalkere egyébként annyira mélyen tisztelte az elhunyt kollégáját, hogy a halála miatt hajlandó volt feladni Joker szinkronizálását is. Nos, amikor ilyen példák is vannak egy színész és egy karakter tiszteletére, akkor a Suicide Squadban látható kivégzési jelenet egy kissé ízléstelennek hathat.

De úgy gondoljuk, hogy ez a rövid jelenet a játék végén helyrebillenti a mérleget. Mint az a videóban is hallható/látható, a játék eseményeit követően Lois Lane olvas fel pár szép sort a Harley Quinnék miatt immáron halott Batman emlékére. Majd a videó végén egy hatalmas felirat is szerepel: „Köszönjük, Kevin”. Ebből pedig gyorsan nyilvánvaló lesz, hogy az előtte elhangzottak nem csak a Sötét Lovagról szóltak, hanem Conroynak is emléket állítottak, ami szép gesztus volt a fejlesztőktől.

Kövess Minket!



Gamer szótár