Már előrendelhető a GTA 6, de legyetek résen

Már előrendelhető a GTA 6, de legyetek résen

Egyre több helyen találkozhatunk az előrendelés lehetőségével, de vajon ez valós?

Még úgy, hogy rengeteg idő van hátra a GTA 6 megjelenéséig is egyértelmű, hogy ez a játék lesz az előttünk álló évek egyik, ha nem a legnagyobb dobása. 2022 második felében kezdődött az igazi őrület, mikor is hackerek brutális mennyiségű tartalmat szivárogtattak ki a Grand Theft Auto következő, éppen készülőben lévő részéből – úgy tűnik, hogy ez végül inkább jót tett a Rockstar Gamesnek, és csak növelte az érdeklődést –, 2023. decemberében pedig az egész internetet felrobbantotta a játék hivatalos előzetese, melyet közel 100 millióan tekintettek meg egyetlen nap leforgása alatt. Ahogy az lenni szokott, számos haszonleső próbál jelenleg is nyerészkedni a helyzeten, most például GTA 6 előrendelések árusításával, mely minden bizonnyal átverés.

A napokban egyes webhelyeken már találkozhattatok a GTA 6 előrendelési lehetőségével – ahol borsos áron csaphattok le a címre –, ami teljes abszurdum, hiszen a kiadó még sem a konkrét megjelenési dátumot, sem a várható árat nem hozta nyilvánosságra, csupán annyit tudni, hogy 2025-ben érkezik a PS5 és az Xbox Series S/X konzolokra. A G2A-n és az ehhez hasonló viszonteladói oldalakon jöhetett szembe veletek az előrendelés lehetősége, ahol 133 dollártól csaphattok le a játékra – legalábbis ezt állítják az eladók. Nem véletlenül hívják ezeket a platformokat „szürke piacnak", hiszen az eredetinél általában olcsóbb források megbízhatóságára nincsen garancia. 

Jobb, ha távol maradtok a hasonló lehetőségektől, és inkább idővel a hivatalos oldalakon ruháztok be a várva várt játékra. Nem kérdés, hogy az egész online tér az előrendelés lehetőségétől lesz hangos, mikor az hivatalosan is megtörténik, addig pedig nemárt óvatosnak lenni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár