Kiszivárgott a GTA 6 eddigi legpontosabb megjelenési dátuma

Kiszivárgott a GTA 6 eddigi legpontosabb megjelenési dátuma

A cég vezérigazgatójának mondandója és a kiszivárgott eredmények alapján lehet, hogy tényleg nem kell már olyan 'sokat' várnunk az új játékra.

Ha azt mondjuk a GTA jelenleg az egyik, ha nem a legnépszerűbb videójáték-sorozat, akkor ezzel nem nagyon lőhetünk mellé. Ezt az is alátámasztja, hogy a tavaly decemberben bemutatott első trailert a hatodik felvonásról már 170 milliónál is többen látták, az ötödik rész pedig még mindig sokat hoz a konyhára.

Nem árt tudni azt sem, hogy a Grand Theft Auto franchise-ért felelős Take-Two Interactive egy jelentős költségcsökkentési terven dolgozik, miután kiderült, hogy eléggé vegyes eredményt értek el 2023 utolsó negyedévében, de a jó hír, hogy a mostanában látott leépítésekhez képest a vezetőség nem a munkaerő-csökkentésben látja a megoldást.

„Jelenleg nem tervezünk elbocsátásokat. A legnagyobb kiadásunk a marketing miatt volt, így számos lehetőségünk van korrigálni ezt, amely nem érinti a létszámunkat: a marketing és a harmadik féltől származó költségeket, a szállítói díjakat és a hasonlók kiadásokat még mindig optimalizálhatjuk. Nagy cég vagyunk, ezért mindig is büszkék voltunk arra, hogy a leghatékonyabbak közé tartozunk a szórakoztatóiparban.” – mondta Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója.

A Wall Street 72 centes részvényenkénti nyereséget (EPS) prognosztizált a Take-Two legutóbbi negyedévére 1,34 milliárd dolláros nettó bevétel mellett, az LSEG által szolgáltatott adatok szerint. A Take-Two eközben részvényenkénti 54 centes nettó veszteséget jelentett 1,34 milliárd dolláros nettó könyvelés mellett.

A negyedéves eredményeket is tartalmazó, részvényeseknek írt levelében a Take-Two arról számolt be, hogy a március 31-én záruló 2024-es pénzügyi év hátralévő részére 5,25 és 5,3 milliárd dolláros nettó bevételre számítanak, a 2025-ös év ugyanezen időszakára viszont már 8 milliárddal terveznek, ezért jelenleg egy jelentős költségcsökkentési programon dolgoznak, hogy maximalizálják a haszonkulcsokat, miközben további befektetéseken gondolkoznak a növekedés érdekében.

A levél érdekessége nem is ez, hanem az, hogy a cég felsorolta a következő címeik tervezett megjelenési dátumait is, és köztük van a várva várt Grand Theft Auto 6 is, amelyet jelenleg a 2025-ös naptári évben szeretnének kiadni. Az állítólagosan kiszivárgott hosszú távú pénzügyi előrejelzések alapján a GTA 6 várható debütálása 2025 januárja és márciusa közé tehető. Strauss az elemzőkkel folytatott csütörtöki eszmecsere során semmi konkrétumot nem árult el a GTA 6 kapcsán ezen túlmenően:

„A GTA 6 megjelenési dátuma 2025: 'A tökéletességre törekszünk, és amikor optimalizáltunk mindent, akkor adjuk ki'.”

Kövess Minket!



Gamer szótár