Megdőlt a God of War rekordja, új királya van a Sony-nak

Megdőlt a God of War rekordja, új királya van a Sony-nak

Ismét csúcsot döntött a cég, miután Steamen minden eddiginél többen játszottak egyidejűleg az új játékukkal.

Hivatalosan is a Helldivers 2 lett a Sony eddigi legjobban startoló játéka Steamen, annak ellenére, hogy a játékosok felemás véleménnyel vannak róla.

Ezeket olvastad már?

Az Arrowhead Game Studios kooperatív akciójátékát a Sony Interactive Entertainment adta ki PS5-re és PC-re – a Steamen keresztül. Míg a Sony a saját konzola esetében nem szokta közzétenni az ilyesfajta adatokat, addig a Valve igen. Ebből pedig leszűrhető, hogy február 8-án a Helldivers 2 a vállalat legjobb startját produkálta a platformon, miután 81.840-en léptek be a játékba egyszerre. Ezzel letaszította a trónról a God of Wart, amely a SteamDB szerint két évvel ezelőtt, 73.529 játékost vonzott be egyszerre a megjelenése napján.

Ráadásul ezt a sikert úgy sikerült elérnie a játéknak, hogy a PS5-ös verzióval egy napon debütált PC-re is, ami eléggé szokatlan, de nem példa nélküli stratégia a Sony esetében. 2020 áprilisában ugyanígy jelent meg a Predator: Hunting Grounds is (PS4-re és PC-re), bár az közel sem volt ennyire felkapott. A Helldivers 2 egyébként jelenleg a Steam legkelendőbb játékának számít, megelőzve az olyan kasszasikereket, mint a Palworld és a Call of Duty. Érdemes megjegyezni, hogy a Helldivers 2 nem teljes árú játék, mivel olcsóbban, pontosabban 39,99 dollárért hozzá lehet már jutni.

Ilyenkor mindig izgalomba jön a közösség egyébként, hiszen a Sonynak még van néhány olyan exkluzív címe, amelyet szívesen látna a PC-s tábor. Ezek közé tartozik a Marvel's Spider-Man 2, a Ghost Of Tsushima, a Bloodborne, a The Last Of Us Part 2 és a God Of War Ragnarök is. De még az áprilisban, a kellően vonzó hátsóval megáldott főhősnővel érkező Stellar Blade-ről sem tudni, hogy valaha játszhatjuk-e PC-n.

Dacára a sikernek, a Helldivers 2 vegyes érzelmeket váltott ki a játékosokból, mivel nem ritka, hogy valaki teljesítménybeli problémákat tapasztal. Az Arrowhead kiadott egy frissítést, amely úgy tűnik, javított a helyzeten, de időnként még mindig előfordulnak véletlenszerű összeomlások.

„Tudjuk, hogy van még mit megoldani, és dolgozunk rajta. Mindazonáltal reméljük, hogy ez a gyors javítás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jobb legyen a játékélményetek.” – mondta Mikael Eriksson játékigazgató.

Kövess Minket!



Gamer szótár