Pokimane kitálalt, ezért hagyja ott a Twitchet

Pokimane kitálalt, ezért hagyja ott a Twitchet

Egyre többen pártolnak el a Twitch-től, de még mindig szinte egyeduralma van.

Pokimane már 10 éve készít különféle tartalmakat, és ez idő alatt Twitchen tartotta élő adásait, ahol közel 10 millió követőt gyűjtött össze. Január 30-án mindenki meglepetésére egy X-bejegyzésben jelentette be, hogy otthagyja a platformot, melyre mindig jó szívvel emlékezik majd. A közönség köreiben rögtön megindult a találgatás, hogy pontosan mi állhat a háttérben, és minden arra utalt, hogy elfogadta a Kick.com ajánlatát – ahogy anno Ninja is tette –, ezzel pedig 75 millió dolláral gyarapodott a bankszámlája.

A különböző teóriák hallatán Pokimane úgy döntött, hogy tiszta vizet önt a pohárban, és elmondja, hogy pontosan miért is hagyja ott a számára egy évtizeden át otthonként funkcionáló Twitchet. Mindenek előtt leszögezte, hogy egyetlen felülettel sem köt kizárólagos szerződést, mostantól inkább csak kísérletezni fog, és több helyen is kipróbálja magát.

"Ha manapság látod a Twitchet és a streamelést, akkor szinte semmi sem hasonlít a régi időkre" – kezdte. „Őszintén szólva úgy érzem, hogy az egész nagyon visszafejlődött. Azt hiszem, ez a legnagyobb oka annak, hogy most már nehezen akarom minden időmet és energiámat csak a streamelésre fordítani. Személy szerint elegem van a Twitch rendetlen viselkedéséből abban az értelemben, hogy nem végeztem a Twitch-el, de már végeztem azzal, hogy érzelmileg belefektessek abba a változásba, ami éppen végbemegy a cégben." – folytatta.

Emellett kitért arra, hogy mennyire rossz irány a meztelenkedés engedélyezése, közben pedig számos kiváló tartalomgyártó képtelen megszerezni a partneri státuszt, mert a Twitch nem figyel rájuk kellőképpen. Végül azzal zárta, hogy február 1-en – azaz ma – YouTube-on fog visszatérni, de még nem tudja mit hoz a jövő. Érdemes lesz összekapnia magát a cégnek, különben másik is könnyen otthagyhatják őket, akár csak Pokimane.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár