Mindenki kedvenc Need for Speedje is megkapta az RTX-es törődést

Mindenki kedvenc Need for Speedje is megkapta az RTX-es törődést

Számtalan hasonló projektet láttunk már, bár a mod még közel sem tökéletes. Ennek ellenére alig várjuk, hogy újraélhessük a régi szép időket az RTX-szel felújított Most Wantedben.

Need for Speed: Underground 2 után a Most Wanted felújításába is belekezdett egy modder. Mióta az NVIDIA RTX Remix nevű eszköztára elérhetővé vált szélesebb körben az év elején, azóta számtalan hasonló projektet láttunk már. Igaz, hogy a 2Unreal5Undergroundhoz képest ezek egyszerűbb próbálkozások arra, hogy a klasszikusokba új életet leheljenek. De ettől függetlenül még nem szabad elmenni mellettük, hiszen könnyedén használható eszközökről van szó, amelyek végtelen potenciállal bírnak.

A 2006-os Most Wantedet sokan a legjobb Need for Speednek tartják, ám a kora igencsak látszik rajta. A 2000-es években divatos, a hibákat elfedő szépia filtertől kezdve az alacsony felbontású textúrákig rengeteg olyan dolog van ebben a játékban, amelyet az RTX Remixszel gyorsan lehet orvosolni. A logikus lépés ezek után pedig nyilván az lenne, amit a már említett TUFU-nál is művelnek az alkotók, hogy a játékmenetet is igyekeznek a mai elvárásokhoz igazítani. Azonban még enélkül is azt mondhatjuk, hogy vannak pozitív példák arra, hogy egy kis RTX-szel és törődéssel jobbá lehet tenni régi játékokat. A potenciál pedig ott van az ilyen próbálkozásokban, hogy a technológiával és a nosztalgiázók támogatásával együtt még tovább fejlesszék ezt a fajta felújítási metódust.

Ezeket olvastad már?

Mint az alábbi összehasonlító videóban is látható, a Most Wanted RTX Remixet használó változata még közel sem tökéletes. Az ég egy fehér massza, illetve vannak textúrák, amelyek ugyanúgy néznek ki, mint az eredetiben. Viszont az érdemei mellett sem mehetünk el a modnak. Hiszen az autók, a tükröződések, a fények, valamint a szépia hiánya miatt egészen pofásan néz ki a dolog már most is:

Kövess Minket!



Gamer szótár