Még mindig úgy viszik a PlayStation 5-öt, mint a cukrot

Még mindig úgy viszik a PlayStation 5-öt, mint a cukrot

Ennek ellenére egy kisebb visszaesésre számít a Sony a PlayStation 5-ös eladásokban, amelyet a játékok sem fognak tudni ellensúlyozni.

Míg a Microsoft háza táján a tűzoltás az ágenda az Xbox részlegen, addig a Sony számára inkább a pénz lapátolása okoz nehézségeket a PlayStation kapcsán. Mert mint a legutóbbi pénzügyi beszámolójukból kiderült, a cég 54,8 millió konzolt adott el eddig a jelenlegi generációban világszerte. Ez a hírek szerint kétszer több, mint amennyi Xbox Series elkelt 2020 óta. Csak az előző negyedévben 8,2 millió új PlayStation 5 talált gazdára, ami az azt megelőző ünnepi szezonhoz képest 1,1 milliós növekedést jelent.

A rekord bevételeket hozó negyedév után bőven lenne oka az örömre a Sonynak. Azonban összességében visszaesés történt az anyagiak terén, amelyet a cég a következő három hónapra tervezett előrejelzéseiben is mutat. Ugyanis az új célkitűzések szerint 210 milliárd jennel kevesebb bevételre számítanak most a tavasszal véget érő üzleti évre, mint korábban. Ezt a változást pedig elsősorban a hardveres eladások várható csökkenésével indokolták.

Ezeket olvastad már?

A pénzügyi beszámolóban azt is kiemelte a Sony, hogy a fentiek ellenére nőni fog az érdeklődés a nem általuk kiadott játékok iránt, ami részben képes orvosolni a problémát. Az elmúlt negyedévben egyébként 89 millió játékot adtak el PlayStation 5-re és 4-re együttesen.

„Az eladások várhatóan alacsonyabbak lesznek a novemberi előrejelzésekhez képest, elsősorban a hardveres eladások csökkenése, azaz a kevesebb eladott termék miatt, amit részben ellensúlyoznak a devizaárfolyamok, valamint a várható növekedés a nem általunk kiadott címek eladásában, beleértve a kiegészítő tartalmakat is” – írta a Sony a beszámolójában.

Kövess Minket!



Gamer szótár