Egy napig bírták meztelen mod nélkül a Tomb Raider 1-3 Remastered játékosai

Egy napig bírták meztelen mod nélkül a Tomb Raider 1-3 Remastered játékosai

Régen mindenki ismert valakit, aki tudott egy kódot arra, hogy Lara Croftról levarázsolja a ruhát a Tomb Raiderben. Pedig nem is volt ilyen kód a játékban, csak egy modot lehetett beszerezni hozzá.

Régi urbánus legenda, hogy a Tomb Raiderben volt egy meztelenséget előidéző kód. Ez egy ponton annyira elterjedt, hogy a gaming magazinok is cikkeztek róla. Persze szó sem volt ilyesmiről. Ahogyan az Eidos egy munkatársa is elmondta pár évvel ezelőtt, ez csak egy pletyka volt, semmi más. De a sztorihoz az is hozzátartozik, hogy volt, aki csinált hozzá ilyen modot: ez a rendkívül kreatív Nude Raider névre hallgatott. Valószínűleg ennek a létezése is segített a pletyka fennmaradásában.

A fejlesztők az eredeti trilógia felújítására sem gondolták meg magukat a kérdésben, tehát továbbra sincsen meztelen kód a játékban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne hozzá ilyen mod. A Tomb Raider 1-3 Remasteredhez konkrétan kevesebb mint 12 óra alatt befutott ez a hiánypótló megoldás, ezzel megidézve a régi időket és pletykákat. Arról persze lehetne vitatkozni, hogy ez mennyire helyén való, hogy vicces-e vagy inkább csak az eredeti játékokhoz köthető kódos sztori miatt érdemes ezt felemlegetni. De az biztos, hogy ahogyan régen is örült a kiadó az így szerzett publicitásnak, valószínűleg most sem fogják megvetni.

Ezeket olvastad már?

A Tomb Raider 1-3 Remasteredben rengeteg apró változással igyekeztek a fejlesztők a mai kor vizuális és játékmenetbeli igényeihez igazítani a legendás játékokat. A tárgyak részletességétől kezdve az új irányításon át a több mint 200 PlayStationön beszerezhető trófeáig mindenki talál valami olyat benne, amiért érdemes ennyi év távlatából is újra leülni elé. Lara Croft kalandjaiért ráadásul egészen kedvező árat kérnek: mindössze 29,99 euróba kerül a három klasszikus egy csomagba gyúrva. De hamarosan a tesztekből kiderül, hogy ez tényleg olyan jó ajánlat-e, mint amilyennek hangzik.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN