Kiderült, hogy mi az az Assassin's Creed Infinity és mit csinálunk majd benne

Kiderült, hogy mi az az Assassin's Creed Infinity és mit csinálunk majd benne

Sokáig azt sem tudta eldönteni a játékipar, hogy akkor ez most játék-e vagy sem. De egy friss riport tisztázta az Assassin's Creed Infinity-vel kapcsolatos kérdéseket.

Még 2022-ben jelentette be az Ubisoft azt a temérdek Assassin's Creed-projektet, amelyekkel a következő években igyekeznek szórakoztatni bennünket. A széria 15. évfordulójára időzített bejelentések között sok izgalmas volt. Azonban a legrejtélyesebb kétségkívül az Assassin's Creed Infinity volt, amiről sokáig azt sem tudta eldönteni a játékipar, hogy akkor ez most játék-e vagy sem. Mert amikor először jelentek meg pletykák ennek a létezéséről, akkor még olyanokat lehetett hallani róla, hogy ez egy szolgáltatás lesz, ami valahogyan összeköti majd a többi AC-t. De ez alapján még akár egy bérgyilkosos Steam is lehetne a dolog, az Ubisoft pedig nemigen sietett tisztázni a kérdést.

Tehát az évek alatt sajnos nem kaptunk sokkal több hivatalos infót az Assassin's Creed Infinity-ről. Folyton csak azt hangoztatták, hogy ez valamiféle hub lesz, ennyivel kellett beérni. De most az Insider Gaming riportjából kiderült, hogy mégis mire kell számítani ezzel a címmel kapcsolatban. A lényeg igazából tényleg az lesz, hogy az Infinity köti majd össze az AC-kat, mert innen indíthatjuk majd a következő epizódokat, vagyis a Red, a Hexe vagy az Invictus kódnevű programokat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Ubisoft egy újabb launchert csinálna. Ehelyett ez valóban egy játék mint szolgáltatás lesz, vagyis a játékon belül ugrálhatunk majd más játékokba és vissza – a tapasztalatok alapján másodpercek leforgása alatt.

Ezeket olvastad már?

Ha úgy vesszük, az Assassin's Creed Infinity lesz a következő játékok jelenbeli része. Ezért az Infinity már az idén érkező Reddel egy napon meg fog jelenni. Továbbá várhatóan sok olyan elemet tartalmaz majd, ami összefügg magával a Reddel is. Lesz egy The Exchange nevű bolt, ahol kozmetikai tárgyakat vehetünk a redes karaktereinkhez. Valamint lesznek egyfajta mini battle passok, amelyek Projects névre hallgatnak majd. Ezek során kapunk olyan feladatokat, történeteket, amelyekkel hétről hétre további cuccokat oldhatunk fel, többek között a Redhez is.

A Projectek folyamatosan jönnek majd az Infinity-hez, amikor egy új DLC vagy önálló játék jelenik meg a franchise-ban. Sőt, néha akkor is, ha tudják, hogy éppen hosszabb szünet lesz két nagyobb tartalom kiadása között. A stratégia ugyanis várhatóan az lesz, hogy a fősodorbeli címek között két év fog eltelni. Szóval ezt az időt próbálja a Ubisoft kitölteni úgy, hogy az közben ne menjen a valódi játékok rovására. Meglátjuk, mennyire fog bejönni ez a terv.

Kövess Minket!



Gamer szótár