Kiderült, hogy mire készül a legendás Call of Duty-fejlesztő

Kiderült, hogy mire készül a legendás Call of Duty-fejlesztő

Napokon át senki sem tudta kitalálni, hogy mire gondolhatott David Vonderhaar azzal a piros istállóval, de most a NetEase Games elárulta.

A hét elején mi is beszámoltunk arról a titokzatos ízelítőről, amelyet David Vonderhaar, a Treyarch egykori legendája tett közzé. A Call of Duty franchise címein 19 éven át dolgozó fejlesztő tavaly augusztusban távozott a cégtől, hogy egy be nem jelentett projekten dolgozhasson. Egészen eddig fogalmunk sem volt róla, hogy mi lehet ez a nagy titok, de most kiderült: a BulletFarm.

Vondy a hétvégén osztott meg egy weboldalt, ahol csakis az alábbi piros istállót láthattuk. A dolog teljesen váratlanul ért mindenkit. És hiába igyekeztek sokan kitalálni a kép alapján, hogy mire gondolhatott a szerző, nem jött össze nekik. A mi „legjobb” tippünk az volt, hogy a két évtizednyi lövöldözés után inkább a Farming Simulatornak készít konkurenciát az egykori Call of Duty-fejlesztő. Ez azonban távolabb sem állhatott volna a valóságtól.

Ugyanis a NetEase Games ma bejelentette, hogy Vondy egy BulletFarm nevű AAA-s játékstúdiót fog vezetni. Tehát a farmos kép erre utalt, nem pedig egy új játékra. A névből gyorsan kitalálható, hogy nem Farming Simulatorokat fognak fejleszteni, hanem FPS-eket. Ezt a NetEase is megerősítette: szerintük a BulletFarm egy olyan AAA-s címen dolgozik, aminek az Unreal Engine 5 lesz az alapja, co-op lesz és felfrissíti a belsőnézetes játékmenetet. Vagyis Vondy nem kalandozik túl messzire a Call of Duty-k világától.

Arról azonban most sem tudtunk meg semmit, hogy mi lesz ennek a játéknak a neve vagy mikor érkezik. Remélhetőleg a legendás CoD-fejlesztő hamarosan több részletet árul el az új projektjéről. Például kifejezetten kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen lesz az az állítólag teljesen eredeti világ, amiben a BulletFarm első programja játszódni fog.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár