Bob Iger elkotyogta melyik filmmel tér vissza a Star Wars a mozikba

Bob Iger elkotyogta melyik filmmel tér vissza a Star Wars a mozikba

A Disney vezérigazgatója megerősítette, hogy a Lucasfilm melyik produkciója landol legközelebb a mozikban, de további filmekről is lerántotta a leplet.

Bob Iger eléggé megosztó személyiség, sőt, sokan magát a vállalatot sem kedvelik, és úgy vannak vele, hogy jó lenne, ha végre békén hagynák a hőn szeretett Star Wars univerzumukat, egyelőre azonban erre biztosan nem kerül még sor egy jó ideig. Olyannyira ez a helyzet, hogy a Disney első számú embere megerősítette, mire számíthatunk a Csillagok háborúja terén a közeljövőben. Elmondása szerint legközelebb a Mandalorian & Grogu landol a mozikban, amely A Mandalóri (The Mandalorian) sorozat folytatása lesz. A széria első epizódjának premierje egyébként egybeesett a streamingszolgáltatás indulásával is.

Nemrég a Lucasfilm is megerősítette, hogy valóban terveznek egy filmet a közkedvelt főszereplőkkel a nagyvászonra, és már az is kiderült, hogy a rendezői széket maga Jon Favreau foglalhatja el.

Ezeket olvastad már?

Bob Iger egy eredménybeszámoló keretein belül mesélt ezekről a tervekről, és az általa felvázolt menetrend szerint 2026. május 22-én ülhetünk majd be a Mandalorian & Grogura. De ezen kívül jó néhány projektet tartanak még a tűzben, ami elsőre talán meglepő lehet, hiszen a Lucasfilm Star Warsra vonatkozó mozis terveit a Solo: Egy Star Wars-történet kasszasikerét, valamint a Star Wars IX. rész – Skywalker kora roppant gyenge fogadtatását követően szüneteltették. A stúdió inkább a 'kis képernyő' felé fordult, és a Disney+-ra szánt tévéműsorozatokra összpontosított. Ezek óriási sikert arattak, de úgy tűnik csak idő kérdése volt, hogy visszatérjenek a nagyvászonra.

Iger mondókájának legérdekesebb része azonban az, hogy más titokzatos projektre is utalásokat tett. Ebbe feltehetően beletartozik Donald Glover Landója is, amely valószínűleg inkább egy mozifilm lesz, semmint tévésorozat, de további meglepetésekre is számíthatnak a rajongók. A megerősített Star Wars-filmek egyébként három teljesen különböző korszakot mutatnának be. James Mangold "A Jedik hajnala" című projektje több, mint 25 000 évvel ezelőtt játszódik, és magának az Erőnek az eredettörténetét meséli majd el. A Mandalorian & Grogu nagyjából öt évvel a Jedi visszatér után, az Új Köztársaság idején játszódik. Sharmeen Obaid-Chinoy pedig Rey Skywalker Új Jedi Rendjét fogja leleplezni, 15 évvel a Star Wars IX. része után.

Kövess Minket!



Gamer szótár