Durván lelassít a Marvel, két filmet küldenek csak a mozikba 2025-ben

Durván lelassít a Marvel, két filmet küldenek csak a mozikba 2025-ben

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója elárulta, hogy a Marvel filmes univerzuma komoly változásokon esik át a közeljövőben.

Végre észrevette és rájött a Disney, hogy nincs más választása, mint lelassítani a Marvel Cinematic Universe-t. Az Infinity Saga idején a franchise-ot sikerült csúcsra járatni, soha akkora érdeklődés nem volt még a szuperhősök iránt, mint az első három fázis alatt. A Végtelen háború után viszont a stúdió a multiverzumok felé fordult, ami eddig nem igazán sült el jól, hiszen sorra zakóznak az új alkotások – közülük csak A galaxis őrzői a kivétel. Rengeteg kritikát kapott a negyedik fázis óta a stúdió a rajongóktól, de most úgy tűnik végre hallgatnak a közösségre és komoly változtatásokat eszközölnek.

A Disney legutóbbi eredménybeszámolója során Bob Iger vezérigazgató nem csak a Star Warsról fecsegett ám, hiszen arról is beszámolt, hogy jóval kevesebb produkcióval rukkolnak majd elő a jövőben a MCU-ban.

A cég első számú embere szerint elvesztették a fókuszt és talán már maguk sem tudták, milyen irányba tartanak, ami annak is köszönhető, hogy elképesztő mennyiségű tartalmat igyekeztek legyártani a Disney+-hoz. Ígéretet tett viszont rá, hogy a Marvel közelgő filmjei és sorozatai lassabb ütemben fognak megjelenni:

„Úgy fogalmaznék, hogy egy kicsit jobban elmegyünk a folytatások és franchise-ok irányába. Úgy gondolom, hogy a környezetet tekintve, és figyelembe véve, hogy mi kell ahhoz, hogy az emberek kimozduljanak otthonról és megnézzenek egy filmet... az ismerős franchise-okra támaszkodni valójában okos dolog.

El voltunk foglalva a nagy mennyiségű tartalomgyártással és, hogy még több előfizetőt szerezzünk a streamingplatformunkra, ezért néhány stúdió egy kicsit elvesztette a fókuszt. Így az első lépés, amit tehettünk, hogy csökkentettük a mennyiséget, különösen a Marvel esetében.”

Ezeket olvastad már?

Ha minden igaz, akkor még nem lőtte el minden puskaporát a Marvel, és több olyan projektjük is van, amely visszaviheti a franchise-t azokba az időkbe, amikor kedvelték a nézők a filmeket, és ezekkel akár megközelíthetik ismét az 1 milliárd dolláros álomhatárt. Az MCU Infinity Saga kizárólag filmekből állt, melyekből 23 készült el 11 év alatt. Összehasonlításképpen, a Disney+ létrehozása után az MCU 4. fázisa két év alatt 18 filmet és sorozatot (ide értve az animációs szériákat is) vonultatott fel. Éppen ezért Iger azt is megemlítette, hogy 2025-ben csak két Marvel-filmre érdemes számítani:

Az előzetes ütemtervhez képest így két produkciót valószínűleg elhalasztanak, ezért az új Bladet, valamint a Thunderbolts filmet sem biztos, hogy láthatjuk jövőre a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár