Nem lesz piskóta túlélni Arrakist a Dune: Awakening új előzetese alapján

Nem lesz piskóta túlélni Arrakist a Dune: Awakening új előzetese alapján

Két év hallgatás után végre életjelet adott magáról a Dune: Awakening című MMO.

A 2022-es Gamescomon leplezte le a Funcom a Dűne világában játszódó MMO-ját, a Dune: Awakeninget. Azóta két év telt el úgy, hogy lényegében egy mukkot sem hallottunk róla. De a Dűne 2 elképesztő sikerét látva a fejlesztők sem tudtak csendben maradni már, így kiadtak egy új, Survive Arrakis (Túlélni Arrakist) című előzetest, melyben a harctól kezdve a bázisépítésen át mindent láthatunk mozgás közben.

Eddig annyit tudtunk erről a játékról, hogy egy nyílt világú, túlélő MMO lesz, ahol homokviharok, homokférgek és egyéb veszedelmek törnek majd az életünkre. Ez továbbra is így van, bár a Dune: Awakening előzetését látva az első reakciónk nem ennek szólt, hanem annak, hogy valami egészen elképesztően fest a játék. Igaz, ez nem kellett volna meglepetésként érjen minket, hiszen az Unreal Engine 5.2 duruzsol alatta. De mégis, minden egyes részletet megcsodálva, többször is vissza kellett nézzük a trailert, hogy le ne maradjunk valamiről.

Ezeket olvastad már?

A látványon túl tartalom is akad bőven. Például láthatjuk, hogy milyen lesz akár gyalog, akár Ornithopterrel közlekedni Arrakis bolygóján. Persze a játék valódi csúcspontjai valószínűleg azok a pillanatok lesznek, amikor felbukkannak a homokférgek vagy hatalmas csaták alakulnak ki a dűnék között. A Dune: Awakeningben elvileg az egész bolygót bejárhatjuk majd, és a küldetésekből, kereskedésből meggazdagodva saját bázisokat építhetünk. De hogy ezt mikor is tehetjük meg pontosan, az egyelőre rejtély, ugyanis a friss előzetesben sem árulta el a Funcom a megjelenési dátumot. Az viszont már biztos, hogy PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re is érkezik majd.

Kövess Minket!



Gamer szótár