Kiszivárgott felvételen a tucatjáték, ami a főhősnő idomaival adja el magát

Kiszivárgott felvételen a tucatjáték, ami a főhősnő idomaival adja el magát

Ti mit gondoltok a Stellar Blade-ről? Nagyot szól majd a program vagy hamar eltűnik a középszer süllyesztőjében?

Emlékeztek még a január utolsó napjára belőtt első 2024-es State of Play előadásra? Ebben mutatkozott meg igazán a Death Stranding 2, a Judas, a Metro Awakening és többek között a Stellar Blade is. A koreai játék majd 7 percet kapott a 43 perces műsorból, ezalatt a 7 perc alatt pedig erős csábítgatott, hogy ahelyett, hogy végignézzem a bemutatót, inkább aludjak egy jót. Egyszerűen nem tudom mitől istenítik sokan a játékot, ami a tökéletes középszer mintapéldája eddig, ami mindenhonnan is lopott magának egy-két játékelemet, pusztán azért, hogy aztán azokat egy unalmas, "Mindenhol láttuk már ezt" plecsnivel ellátható programmá varázsolja. Egyetlen egyedi játékelemet sem látok a programban, de lehet, hogy velem van a baj és a játék nagyot szól majd áprilisban. Kívánom is, hogy szóljon nagyot, cáfoljanak rám, de amit eddig láttunk... az egy kifejezetten tucatjáték képét festi elénk, főleg most, hogy már a játék első 40 perce is kiszivárgott.

Hibázott ugyanis a Sony, a PS Store-ba véletlenül felkerült a játék demóváltozata, ami bár 1-2 óra után eltűnt, így is volt aki gyors volt, aki ki tudta próbálni és a felvételt közzé is tette. Íme tehát a Stellar Blade első 40 perce!

Szürke posztapokaliptikus világ (láttuk már ezerszer), óriási kardok (láttuk már ezerszer),összemossa a sci-fit a fantasy-vel (láttuk már ezerszer), grotesztk ellenfelek (láttuk már ezerszer), soulslike-ra hajazó bossharcok (láttuk már ezerszer) és egy csinos, egy valódi korai modellről mintázott főhősnő és az ő idomai. Utóbbi az amivel úton-útfélen találkozunk online, ami még inkább elgondolkodtat. Ahelyett, hogy a játék erősségeit firtatnák a megjelenés előtti hónapokban, minden arról szól, hogy gyönyörű a főhős, hogy kiről mintázták, hogy a fejlesztők kiemelt fontosságot szenteltek a karakter hátsójának és ruháinak...

Egyszerűen nem látom mitől lenne ez egy kimagasló 70 eurós, új PS5-ös cím, de kíváncsian várom a megjelenést és a teszteket. A Stellar Blade április 26-én érkezik, kizárólag PS5-re.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.