Gray Zone Warfare: 23 percen át forog a Call of Duty és Escape from Tarkov killer

Gray Zone Warfare: 23 percen át forog a Call of Duty és Escape from Tarkov killer

A taktikai FPS-ek szerelemeseinek szól ez a játék, íme a Gray Zone Warfare!

Néhány napja láthattátok már a Gray Zone Warfare első előzetesét az Esport1 oldalain, most pedig itt az első valódi nyers gameplay felvétel! A játékot még tavaly jelentették be, egy indie berkekben készülő taktikai FPS-ről van, amit jelenleg sokan a kategória legnagyobb messiásának tartanak, rengetegen várják már a játékot, ami talán új életet lehel majd a zsánerbe. Az biztos, hogy az eddig látottak bizakodásra adnak okot, de picit továbbra is félünk ettől, elvégre még mindig "csak" egy indie fejlesztők, a csapat korábban főként mobiljátékokkal foglalkozott és a The Day Before óta azért óvatosak vagyunk a túlságosan is jónak tűnő programokkal.

Erre valószínűleg a fejlesztők is gondoltak már, ezért adtak ki most egy 23 perces nyers gameplay videót, ami megmutatja, hogy a játék létezik, működik és bár még kezdetleges állapotban van, ígéretes alapokkal operál. Az Unreal Engine 5 biztosította látvány például egyszerűen pazar! Gyönyörű szép a játék, a látótávolság hibátlan, a víz és a vegetáció kidolgozása is ütős, a fény-árnyék hatások pedig túlzás nélkül álleejtőek. FPs-nézetből az animációk is csodásan festenek, de a TPS-animációkra - amiket csapattársainkon és ellenfeleinken látunk - még rá fér egy kis csiszolás.

A játékmenet izgalmasnak tűnik, bár egyelőre még nem tudjuk miről is lesz szó pontosan. Vajon open world környezetben kapjuk majd a feladatokat vagy lesz egy HUB, ahol küldetéseket vehetünk fel és ahonnan  csatába indulhatunk, gearelődhetünk (de szép magyar szó) stb? Ezekből még semmit nem láttunk, de ne feledjük, hogy a játék még csak az early access szakasznál sem tart. Ugyanígy az AI sincs egyelőre a helyzet magaslatán, a lövésekre esetlenül, sután és lassan reagálnak, de ezen is rengeteget fejlődhet még a játék.

A Gray Zone Warfare-nek egyelőre nincs megjelenési dátuma, a jelenlegi tervek szerint valamikor 2024-ben jelenik meg a Steam early access rendszerében.

Kövess Minket!



Gamer szótár