Kerüljétek az Apex Legendset, két profit meccs közben hackeltek meg vele

Kerüljétek az Apex Legendset, két profit meccs közben hackeltek meg vele

Nem árt vigyázni az Easy Anti-Cheattel sem, bár a fejlesztők azt állítják, nem náluk van a hiba.

Furcsa dolgok történnek most az Apex Legends háza táján, miután nemrég a Respawn Entertainment is kénytelen volt szembenézni egy leépítéssel. Az Apex Legends Global Series egyik versenyén ugyanis meccs közben hackelték meg Noyan „Genburten” Ozkosét, hogy aztán egy csalást telepítsenek és indítsanak el a gépén. A váratlan események következtében el kellett halasztani a teljes tornát, ugyanis egyelőre a sebezhetőség pontos eredetét sem ismerni. Tehát ez a hack még mindig veszélyt jelent e-sportolókra és nem e-sportolókra egyaránt.

Mint az alábbi videóban is láthatjátok, egyik pillanatról a másikra egy wallhacket kapcsoltak be Genburtennél. A játékos erre reagálva a lehető legtisztességesebb kiutat választotta, azonnal kilépett a szerverről. Genburten korábban 3 apexes bajnokságot is nyert már LAN-on, tehát egy sikeres és ügyes játékosról beszélünk, akiről senki sem gondolná azt, hogy magától csalna. Ennek ellenére nem hezitált – példát vehetnének a Counter-Strike edzők is. Genburten számára alighanem ez lehetett karrierje legijesztőbb perce. Hiszen nem elég, hogy a hackerek veszélybe sodorták őt, még a csapatát is magára kellett hagynia a versenyen, nehogy gyanúba keveredjen.

Genburtenhez hasonlóan ImperialHalt is támadás érte meccs közben. Az ő esetében viszont egy aimbotot kapcsoltak be az ALGS kellős közepén a hackerek:

Az Anti-Cheat Police Department azt írja, hogy egy RCE exploit lehet a ludas. Vagyis vagy magán az Apex Legendsen, vagy az ahhoz használt Easy Anti-Cheaten keresztül távolról futtathatnak kódot a hackerek a megtámadott személy számítógépén. Ezesetben egy csalás telepítéséhez és aktiválásához használták ezt, de technikailag – ha tényleg a játékkal vagy annak csalásvédelmével van a baj – bárkinek a gépére tehetnek zsarolóvírusokat is az elkövetők. Ezért amíg nem tisztázódik a helyzet, érdemes kerülni/törölni mind az Apex Legendset, mind azokat a játékokat, amelyek az Easy Anti-Cheatet használják.

Az Easy Anti-Cheat délután egyébként azt írta, biztosak benne, hogy nem az ő oldalukon van a hiba. Ami már csak azért is zseniális, mert egyébként öt éve nem használták a Twittert, tehát érezték, hogy ég a ház. A Respawn és az EA viszont még közel egy nappal a probléma felmerülése után sem reagált az esetre azon kívül, hogy elhalasztották az észak-amerikai versenyüket. Szóval tényleg nem tudni még, hogy kinél és milyen hibát használtak ki a hackerek. Jelenleg csakis azt tudjuk javasolni, hogy legyetek duplán résen és kerüljetek mindent, ami érintett lehet!

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.