Éppen a  Red Dead Redemption segítségével oktattak, mikor váratlan fordulat történt

Éppen a Red Dead Redemption segítségével oktattak, mikor váratlan fordulat történt

Ti is szívesen tanulnátok videójátékok által, vagy jobb a hagyományos mód?

Habár a legtöbben elsősorban a Grand Theft Auto videójáték-sorozatnak köszönhetően ismerhetik a Rockstar Games stúdiót, a Red Dead Redemption játékok is legalább ennyi figyelmet érdemelnének, hiszen magasan kiemelkednek kategóriájukból. A vadnyugatot bemutató sorozat a 2004-es Red Dead Revolverrel kezdődött, majd 2010-ben megkaptuk a már jól ismert Red Dead Redemptiont, 2018-ban pedig a máig is nyüstölt Red Dead Redemption 2-t. Utóbbi kettő mára klasszikussá vált, és valószínűleg örökre beírták magukat a videójátékok történelmébe.

A fentebb leírtak fényében nem is akkora meglepetés, hogy Amerikában már van, ahol felvehető olyan kurzus, melyben a játék segítségével oktatják a történelem ezen szakaszát – Red Dead History néven. Az oktató a napokban X-en osztott meg egy videót a tavaszi szünet előtti utolsó órájukról, ahol hatalmas meglepetésben volt része a diákoknak.

A 2010-es és 2018-as részek történetének a szívét egyértelműen John Martson és Arthur Morgan adta, akiket Rob Wiethoff, valamint Roger Clark alakított. Tore Olsson – az oktató – őket hívta meg az órájára, amit a tanulók szinte lesokkolódva fogadtak. Elképesztő élmény lehetett élőben találkozni a karaktereket megformáló színészekkel, de ezt jól átadja a felvétel is.

Valószínű, hogy idővel megkapjuk a Red Dead Redemption 3-at is, de a Rockstar Games jelenleg minden erejével a GTA 6-ra fókuszál – teljesen érthető módon.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár