Semmi pozitívat nem tudna mondani az EA-ről a Battlefield rendezője

Semmi pozitívat nem tudna mondani az EA-ről a Battlefield rendezője

Marcus Lehto az EA előtt például olyan játékokért felelt, mint az eredeti Halo, amelynek a társalkotója volt.

Februárban a videójáték-ipar nagy leépítési hulláma az Electronic Artsot is utolérte. A kiadó az alkalmazottainak 5%-tól, vagyis kb. 670 embertől vált meg. De még mielőtt ez bekövetkezett volna, már lehetett sejteni, hogy nincs minden rendben a cég körül. Ugyanis az egyik napról a másikra a Battlefield franchise addigi rendezője, Marcus Lehto otthagyta a Ridgeline Gamest, amelyet részben ő maga alapított. A másnap bejelentett leépítések részeként ez a stúdió bezárt.

Valószínűleg Lehto távozása onnan eredeztethető, hogy a vezetőség közölte vele a döntést. Bár ezt publikusan nyilván nem fogják kimondani. Sőt, az EA egyik vezetője szerint épp fordítva történt az egész: Lehto távozása miatt zárták be a Ridgeline-t. Lehto az EA előtt például olyan játékokért felelt, mint az eredeti Halo, amelynek a társalkotója volt. Így várható volt, hogy előbb vagy utóbb mond valamit azzal kapcsolatban, ami vele és a Ridgeline Gamesszel történt, hiszen iparági veteránként súlya van a szavainak. Végül pénteken látta elérkezettnek az időt.

Ezeket olvastad már?

A rövid, de annál érdekesebb véleményét a rajongói mellett az EA-nek is célozhatta Lehto:

„Nem sok dolgot mondtam itt, mert nincs semmi pozitív, amit az EA-ről vagy a távozásomról mondhatnék, vagy arról, hogy mennyien, köztük a csapatomat is, szenvednek az iparágat sújtó leépítésektől.”

Lehto korábban azt nyilatkozta a kilépését követően, hogy önszántából távozott az EA-től, bár ez egy nehéz lépés volt a számára. Akkor a kiadó összes csapatának a legjobbakat kívánta, majd elmondta, egy ideig szünetet tart a játékfejlesztésben, hogy kitalálja, mit szeretne csinálni legközelebb. Addig is, remélhetőleg a jövőben lesz lehetősége elmesélni a teljes Ridgeline-sztorit, mert biztosak lehetünk benne, hogy itt jóval több dolog történt, mint amit a felek elárulnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.