A Barbie nem volt elég kihívás, szóval jöhet a The Sims-mozifilm

A Barbie nem volt elég kihívás, szóval jöhet a The Sims-mozifilm

A színésznő a Barbie-val már megmutatta, hogy lehetséges jó filmet csinálni nagyon kevés alapanyagból. De vajon ennyire kevésből is lehet?

Láttunk már furcsa dolgokat az évek alatt, de kevés olyan van, ami vetekedne az ötlettel, hogy a The Sims nevű, elképesztően sikeres játékból filmet csináljanak. Már pedig az általában igencsak megbízhatónak számító Jeff Sneider szerint tényleg készülni fog egy ilyen projekt. Sőt, ha ez sem lenne elég, akkor a szintén megfilmesíthetetlennek tűnő, majd rendkívül sikeres Barbie tető alá hozásáért részben felelős Margot Robbie áll a The Sims-film élén producerként!

A The Sims az elmúlt bő húsz évben az egyik legnagyobb videójátékos franchise-zá nőtte ki magát. Az életszimulátor nem csak játékosok millióinak a szívét nyerte el, hanem a DLC-s üzleti modell miatt anyagilag is az egyik legsikeresebb játéknak számít. Éppen ezért érthető, hogy a The Sims 5-tel párhuzamosan más médiumokban is szeretne terjeszkedni az Electronic Arts. Az egyetlen bökkenő csupán az, hogy a The Sims pont azért érdekel annyi embert, amennyit, mert mindenki saját, egyedi karaktert kreálhat, amelyekkel aztán szinte azt csinál, amit akar. Vagyis nincs központi narratíva, sőt, még csak jól ismert főszereplő sincs.

Ezeket olvastad már?

Valószínűleg itt jön be a képbe Margot Robbie, aki a Barbie-val megmutatta, hogy lehetséges jó filmet csinálni nagyon kevés alapanyagból is. Persze ahhoz Greta Gerwig forgatókönyvírói és rendezői vénája is kellett, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyen. De ő most várhatóan nem csatlakozik a stábhoz – majd talán egy Barbie 2-t csinálhat. Ezért a helyét Sneider szerint Kate Herron, a Loki című sorozat rendezője kapja meg.

Persze a Barbie receptjét nem lenne nehéz átültetni egy The Sims-filmre Gerwig nélkül. Csak ki kell találni egy elnagyolt alapsztorit, aztán annyi kapcsolódó gaget kell köré tenni, amennyi csak belefér. A The Sims esetében pedig bőven lehet találni olyan poénokat, amelyeken mindenki derülne másfél-két órán át. Íme néhány példa, amit szívesen látnánk a mozivásznon:

  • Belefulladnak a medencébe a simek, mert eltűnik a létra
  • A rendőr ellopja a tv-t
  • A Mikulás flörtölni kezd a nagyival
  • 600 ablaka van a házaknak, de nem arányosan vannak elhelyezve
  • Nincsenek falak
  • Minden nap tönkre megy a lakásban minden
  • Fizetni kell a hűtő használatáért

Van egy jó The Sims-sztorid, aminek szerinted helye lenne egy filmben? Írd meg kommentben!

Kövess Minket!



Gamer szótár