Sokkoló bejelentést tettek a Baldur's Gate 3 fejlesztői, véget ér a sorozat

Sokkoló bejelentést tettek a Baldur's Gate 3 fejlesztői, véget ér a sorozat

Se kiegészítőre, se következő részre ne számítson senki.

A 2023-as évet egyértelműen a Baldur's Gate 3 uralta, de jelenleg is százezrek játszanak vele napi szinten. Ez a Dungeons & Dragons világában játszódó RPG több platformon is minden idők legjobb PC-játékává vált – ezzel maga mögé utasítva olyan címeket, mint a Half-Life 2, vagy a Grand Theft Auto 5, de igazából minden mást is. Azt gondolnánk, hogy ez meghozta a kedvét a játékot fejlesztő Larian Studios-nak ahhoz, hogy kiegészítőkkel és további részekkel árasszák el a piacot a több profit érdekében, azonban ez nincs így.

A napokban Swen Vincke – a Larian Studios alapítója és vezérigazgatója – színpadra lépett a San Francisco-ban megrendezettt Game Developers Conference-en, hogy egy mindenkit megdöbbentő bejelentést tegyen. Vincke elmondta, hogy a stúdió „teljesen el fog távolodni a Dungeons & Dragonstól”, ami azt jelenti, hogy a továbbiakban semmiféle bővítés, vagy jelentősebbnek mondható tartalom nem érkezik a Baldur's Gate 3-hoz, következő részekre pedig teljesen felesleges számítanunk.

Ez hatalmas meglepetés annak tekintetében, hogy a tavalyi év folyamán mind a közönség, mind pedig a kritikusok szívét teljes mértékben elnyerték, ráadásul mintegy húsz évvel az elődje megjelenése után. A jövőben a Wizards of the Coast fogja kezelni a Dungeons & Dragons univerzumhoz kapcsolódó produkciókat, a Larian Studios pedig valami teljesen újra fog fókuszálni. Szomorú, hiszen Swen Vincke-ék kiváló kapcsolatot ápoltak a játékosokkal, és titokban mindenki reménykedett abban, hogy tovább fut ez a kialakult szál.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár