Egy egéren múlott a Falcons Majore? A vlogjuk szerint igen

Egy egéren múlott a Falcons Majore? A vlogjuk szerint igen

Sajnos BOROS mindvégig a saját sírját ásta a Falconsban.

Nagy port kavart a hétvégén a Falcons, miután közzétettek egy vlogot a félrement RMR-es próbálkozásukról. Ebben zonictól kezdve a csapat szinte minden tagja BOROSt kritizálta a kudarcaikért. A perceken át tartó hibáztatás oka a felszínen igen egyszerű, sőt, túl egyszerű: BOROS egeret váltott az RMR előtt. Azonban ez csak a jéghegy csúcsa volt, mint az utólag kiderült.

A Falcons (azóta jelentősen megvágott) vlogjában először Zonic, a csapat edzője hozta fel, hogy BOROS egeret váltott a PGL Major Koppenhága selejtezője előtt. Majd a többiek is szépen sorban elmondták, hogy ez egy hülye lépés volt a részéről, mert látványosan negatív hatással volt a játékbeli teljesítményére, és olyan frageket hagyott ki miatta, amilyeneket nem szokott. Mint később kiderült, azért nem egy görgős egérre váltott át a jordán rifler (mégha külső szemlélőként még ezt is gondolhatnánk a videó alapján). Csupán a régi, ütött-kopott Zowie S2-B-je helyett vett egy S2-C-t. A kettő között minimális különbségek vannak, a legnagyobb talán az, hogy az utóbbi könnyebb.

Ezeket olvastad már?

Ha azonban a Falcons csapatának egyéb kritikáit, valamint az azóta előkerült információkat is figyelembe vesszük, talán jobban összeáll a kép arról, hogy miért is volt jogos ez a kifakadás az edzőtől és a játékosoktól. Mint az alábbi, azóta kivágott videórészletben is elmondják két egeres megjegyzés között: BOROS elfelejtette magával vinni a fülhallgatóját a meccsre; kitalálta, hogy donk játékbeli beállításait fogja használni Katowice után; továbbá meccs közben állítgatta az NVIDIA-beállításokat. Mindezzel még nem is lenne gond, NiKótól kezdve device-ig mindenki csinált már ilyeneket. Csak BOROSsal szemben ők nem azért, mert nincs elég önbizalmuk a tier 1-ben játszani.

Sokakból felháborodást váltott ki ez a pár perc. De a videóban azt is elmondja mindenki, hogy tehetséges és ügyes srácnak tartják BOROSt, vagyis a brutális őszinteség elsődleges célja az volt, hogy észhez térítsék. Csak hát be kellett volna látnia, hogy nem segít rajta, ha azt a minimális komfortot is megtagadja magától, amit az edzéseken általa használt beállítások, perifériák nyújtanának. Ha pedig BOROS nem segít magán, akkor nem segít a csapaton sem, ami cserében a többieket kezdi frusztrálni, ezzel még tovább csökkentve a összteljesítményüket.

Azt már csak extraként tennénk hozzá Thorin videója alapján, hogy BOROS többször is késett az edzésekről, ami valószínűleg sokkal komolyabb hatással volt a teljesítményére és csapattársai róla alkotott véleményére, mint ez az egeres sztori. Tehát hiába lehet a vlogban még némi szimpátiát is érezni a letámadott játékos iránt. Hiába nem lenne önmagában akkora baj egy egércsere. Sajnos BOROS mindvégig a saját sírját ásta a viselkedésével, és abban a pillanatban bizony kicsordult a víz a pohárból. Az RMR-es kiesés után egyébként gyorsan belehuppant a gödörbe, hogy helyet csináljon az org s1mple-nek, szóval annyira már nem is számít az egész. Egyébként az ukrán végül csak egyetlen meccset játszott a csapattal a próbaideje alatt, de legalább nem tette tönkre zonic vagy a többiek idegeit – az is valami.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár