Az eredeti Mass Effect veteránjai visszatérnek, hogy visszaszerezzék a galaxist!

Az eredeti Mass Effect veteránjai visszatérnek, hogy visszaszerezzék a galaxist!

Megnyugodhatnak a rajongók, nagyon jó kezekben van az új epizód.

Tavaly év végén a BioWare egy sor rejtélyes üzenetet is közzétett a közösségi médiában, melyek eléggé felcsigázták a rajongókat. Akkor még csak sejteni lehetett, mostanra viszont már szinte biztosan állítható, hogy a Mass Effect 5. felvonásáról van szó. Az Androméda nem talált be, és sokak szerint a széria egyik leggyengébb darabja, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Metacritic oldalán fellelhető 51-es átlagpont. A rajongók érthető módon aggódnak a Mass Effect 5 végleges formáját illetően, különösen, hogy a legutóbbi problémák és késések még a Dragon Age: Dreadwolfot is hátráltatják.

Ezeket olvastad már?

X-en a Mass Effect 5 projektigazgatója, Michael Gamble viszont igyekezett megnyugtatni a közösséget. Az egyik felhasználó arról érdeklődött, hogy kik dolgoznak az új részen, amire Gamble elárulta, hogy szinte az egész csapatot veterán fejlesztők alkotják, de persze egyeseknek még ez sem volt elég. Válaszul Michael Gamble megerősítette, hogy az executive producer, a művészeti, a kreatív és a játékigazgató is mind az eredeti-trilógia óta egyengeti a Mass Effect franchise útját.

Ez jó hír minden Mass Effect-rajongónak, hiszen az eredeti trilógia a játéktörténelem egyik legjobb sorozatának számít – talán a trilógia harmadik részét kivéve, hiszen sokaknak akadt némi problémája azzal, ahogyan véget ért.

Az a néhány teaser klip, illetve pár koncepciórajz, amely eddig előkerült a Mass Effect 5 kapcsán, egyelőre nem sok. Van néhány utalás az Andromeda-galaxisra, valamint egy új, menő N7-es karakter is feltűnt már, de jelen állás szerint vajmi keveset tudunk a következő epizódról. Az legalább biztosnak tűnik, hogy jó kezekben van a program.

Kövess Minket!



Gamer szótár