Tech demóból a világ egyik legnagyobb franchise-ja: 20 éves a Far Cry

Tech demóból a világ egyik legnagyobb franchise-ja: 20 éves a Far Cry

Ha feltennénk neked azt a kérdést, hogy melyik az elmúlt két évtized egyik legjobb nyílt világú lövöldözős játéka, akkor vajon mit válaszolnál?

Alighanem a legtöbbeknél első helyen szerepelne a Far Cry sorozat, amelynek első része 2004-ben látott napvilágot. Első körben viszont nem egy valódi videójátéknak szánták, csupán egy bemutatóként szolgált, de az élet más sorsot szánt ennek a projektnek. A Far Cry azóta már a 6. számozott epizódon is túl van, miközben az egyes kalandok során különböző országokat is bejárhattunk.

Ezeket olvastad már?

Jó hír, hogy a Far Cry 20 éves fennállásának megünneplésére a PlayStation két új digitális gyűjthető tárgyat is bemutatott: Boomert és Chorizót, két fantasztikus kutyát, akik a játékokban is feltűntek. Mindkét gyönyörű 3D-s modell ingyenesen elérhető, és ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy játszol a Far Cry-játékok valamelyikével. Boomer március 19-től, míg Chorizo megszerzéséhez március 24-től kell meglátogatnod az egyik játékot: Far Cry 5, Far Cry 6, Far Cry Primal, Far Cry New Dawn, Far Cry 3, Far Cry 4. Nem kell végigjátszanod egyiket sem, csak el kell merülnöd valamelyikben néhány órát.

A franchise első része egyébként több dolog miatt is sikeresen írta be magát a videójátékos-történelembe. Kezdjük azzal, hogy 2004 az egyik legerősebb esztendő volt ebben a műfajban (gondoljunk csak a Half-Life 2, Grand Theft Auto: San Andreas, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Unreal Tournament 2004, Doom 3, Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow, Halo 2 listára), és még így is ki tudott emelkedni a mezőnyből. Aztán ott a grafika, soha ahhoz foghatót nem láttak a gamerek, mint mikor először a szemük elé tárult a misztikus trópusi sziget, illetve nyílt világú FPS alkotás sem sok született a megjelenésééig.

Ennek apropóján egy videóban mi is megemlékeztünk erről a fantasztikus címről, így hát összeszedtük nektek az összes érdekességet a Far Cry első részével kapcsolatban:

Kövess Minket!



Gamer szótár