Nem kér a CDPR a mikrotranzakciókból, de...

Nem kér a CDPR a mikrotranzakciókból, de...

...azért mégis van olyan koncepció, amely során átgondolják majd a dolgot.

Nemrég nyilvánosságra került a CD Projekt több játékra is kiterjedő roadmapja, amely bemutatta, hogy a vállalat milyen címeken dolgozik. Ez magában foglalja az új The Witcher-trilógiát, az első The Witcher-játék remake-jét, a Cyberpunk-franchise következő részét, valamint egy teljesen új, még be nem jelentett IP-t. Ez az ambiciózus terv valószínűleg a következő évtizedre teljes mértékben leköti majd a CDP-t.

Ezeket olvastad már?

Ezt követően a CD Projekt pénzügyi igazgatója, Piotr Nielubowicz egy interjú keretein belül mesélt a vállalat jövőjéről és arról, hogy min dolgoznak, valamint a mikrotranzakciókról is kifejtette a véleményét.

„Nem látjuk értelmét a mikrotranzakcióknak az egyjátékos címek esetében, de nem zárjuk ki, hogy a jövőben a többjátékos projektek esetében alkalmazzuk ezt a megoldást.”

Ez egy elég tisztességes hozzáállás, hiszen mostanában nagyon nem ez a jellemző a fejlesztőcsapatok és kiadók modelljeit illetően. Emellett a mikrotranzakciók még mindig jó néhány kérdést vetnek fel minden egyes esetben, de semmi sem rosszabb, mint amikor egy single player játékban burjánzanak el. Nemrég épp a Dragon's Dogma 2 került tűz alá, mivel a játék megjelenése után korábban nem közölt mikrotranzakciókat fedeztek fel benne.

A multiplayer játékokban ez a modell manapság már szinte alap. A skinektől kezdve a fegyverek festésén át, a különböző boostokig, sok mindent létrehoznak a fejlesztők, hogy a játék megjelenése után is rávegyék a játékosokat a költésre.

Jelenleg a CDP minden új alkotása a fejlesztési fázisban vagy pusztán koncepcióként létezik, így nem valószínű, hogy a következő két-három évben új játékot látunk majd a cégtől. Úgy tudni, hogy legalább egy közülük egy többjátékos cím lesz, így kiderül majd, hogy a mikrotranzakciókat hogyan szövik majd bele.

Kövess Minket!



Gamer szótár