Egy hirdetés szerint bátor újítással készül a CDPR a Cyberpunk 2077 folytátására

Egy hirdetés szerint bátor újítással készül a CDPR a Cyberpunk 2077 folytátására

Ha ez igaz, akkor minden eddiginél több szabadságot kapunk majd?

A Cyberpunk 2077 ritka ramaty állapotban jelent meg, és a népharag nem is maradt el, éppen ezért a fejlesztők nekiláttak kijavítani a hibákat, hogy aztán nagyjából egy esztendő alatt a lehető legjobbat hozzák ki belőle, majd utána a Phantom Liberty kiegészítővel pedig igyekeztek még egy fokkal magasabbra tenni azt a bizonyos lécet.

Most pedig már minden játékos arra vár, hogy kiderüljenek az első részletek a folytatásról. Úgy tűnik, hogy hiába igyekszik titokban tartani a dolgokat a CD Projekt Red, egy álláshirdetés révén fény derült az igazságra. Kiderült ugyanis, hogy egy merőben újszerű élményt kínál majd a Cyberpunk 2077 következő epizódja.

Ezeket olvastad már?

A CDPR egy vezető filmes tervezőt keres. A munkaköri leírásban szerepel, hogy a leendő munkatárs sok időt töltene el az interaktív filmes szekvenciákkal, amellyel szeretnék végre megteremteni a filmek és a játékok egyedülálló fúzióját. Ebből arra következtethetünk, hogy a Project Orion, amely a csapat következő Cyberpunk játékának kódneve, egy nagyon komoly interaktív alkotás lesz és valószínűleg sok tekintetben már inkább egy filmre hajaz majd.

Az álláshirdetés egyik része például pont ezt erősíti meg:

„Cinematics csapatunk arra összpontosít, hogy rendkívül interaktív mozifilmeket készítsen animációs könyvtárak és motion capture segítségével, így a film és a játék egyedülálló fúzióját hoznánk vele létre.”

Nem véletlen ez az irány, hiszen már az első Cyberpunk 2077-ben is volt egy csomó olyan pillanat, amelyeket a játékosok saját belátásuk szerint befolyásolhattak, akár a párbeszédekkel, akár az akcióval. Döntéseink elkerülhetik vagy elindíthatják a harcokat, és emiatt hihetetlenül népszerű részét képezték a játéknak a játékosok körében, így nem meglepő, hogy a CDPR teljes erőbedobással dolgozik ennek a fejlesztésén.

A film és játék fúziójának létrehozására való törekvés különösen érdekesen hangzik. Valójában ez némileg eltérhet az eredeti játéktól, mivel kizárólag FPS módban mehetünk végig a történeten és szinte sosem látjuk karakterünket harmadik személyben – kivéve amikor tükörbe nézünk. Ez a megfogalmazás viszont azt sugallja, hogy ez változhat a folytatásban.

Kövess Minket!



Gamer szótár