Ennyi volt, inkább el sem készítik a Hogwarts Legacy 2-t?

Ennyi volt, inkább el sem készítik a Hogwarts Legacy 2-t?

Meglepő bejelentést tett a Warner Bros. Discovery játékrészlegének főnöke.

A 2023-as évben számos elképesztő játékot kaptunk, de a Hogwarts Legacy volt a legkelendőbb cím, ami a Warner Bros. keze munkáját dicséri. Szintén tőlük származik az idei év egyik baklövése is, a Suicide Squad: Kill the Justice League. Ilyen ez a videójáték-ipar, egyszer fent, egyszer lent. Köztudott, hogy a hasonló AAA-játékok elkészítése töméntelen mennyiségű pénzt és energiát emészt fel, a siker pedig soha nem garantált. Úgy tűnik, hogy ebből lett kissé elege a Warner Bros. vezetőinek, ugyanis J. B. Perrette – a játékokért felelős főnök – nemrégiben felszólalt a Morgan Stanley Technology konferencián, és arról beszélt, hogy az AAA-s címekről szeretnék áttenni a hangsúlyt, az ingyenesen játszható, és élőszolgáltatással rendelkező játékokra.

Perrette a piac ingatagságára, és arra hivatkozott, hogy a siker soha nem garantált. Ezt küszöbölhetik ki azzal, ha inkább az alapvető franchise-okra összpontosítanak, és ezeknek egy részét átviszik a mobil és az ingyenes játékok piacára, továbbá pedig folytatják az élőszolgáltatásos játékokba való befektetést, melyek hosszabb távon képesek profitot termelni. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy teljesen leállnának az AAA-játékok gyártásával, csupán visszavesznek a lendületből, és máshova helyezik a fókuszt. Többen is problémásnak tartják a döntést, hiszen ez elsősorban olyan mértékű profitorientáltságra utal, ami az alkotás rovására mehet, de egyben aggasztó is, hogy a legkelendőbb játék nem képes annyit termelni, hogy elkerülhető legyen egy ilyen ötlet felmerülése. Mat Piscatella – iparági elemző – a következőképpen fogalmazott az ügyben:

„Amikor egy vállalat rámutat arra, hogy szerintük az év legkelendőbb prémiumjátékának elkészítése nem hozott elegendő megtérülést ahhoz, hogy ne vigyék el a franchise-t ingyenes/élőszolgálatos irányba... hát az probléma." – írta X-en.

Biztosan vesztünk ezzel pár kiváló jövőbeli prémiumjátékot, de reméljük, hogy az új irányban is megtaláljuk majd a helyünket, és szuper ingyenes Warner Bros. alkotásokkal találkozhatunk még.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár