Shakiráék férfiellenes filmnek titulálták a Barbie-t

Shakiráék férfiellenes filmnek titulálták a Barbie-t

Nem fogta vissza magát a család a véleményük kinyilvánítása során.

Shakira az Allure magazin címlapján díszeleg, de nem emiatt szolgáltatott most beszédtémát, hanem miután elmondta a véleményét a Barbie-ról, bizony sokan mondhatni megorroltak rá. Érdemes megemlíteni, hogy 2023-ban Greta Gerwig alkotása óriásit szólt, és amellett, hogy 1,4 milliárd dollárt kaszált, nyolc Oscar-jelölést is a magáénak tudhat. Ennek ellenére a zenei ikon elmondta, hogy némileg egyetért két fiával, akiknek határozottan nem tetszett a film, mert szerintük megfosztja a férfiakat attól a lehetőségtől, hogy férfiak legyenek.

„A fiaim abszolút utálták. Úgy érezték, hogy 'elférfiatlanító'. Bizonyos mértékig egyetértek velük. Két fiút nevelek. Azt akarom, hogy ők is erősnek érezzék magukat, [miközben] tisztelik a nőket. Szeretem a popkultúrát, amikor megpróbálja megerősíteni a nőket anélkül, hogy megfosztaná a férfiakat attól a lehetőségtől, hogy férfiak legyenek, hogy védjenek és gondoskodjanak. Hiszek abban, hogy a nőknek minden eszközt és bizalmat meg kell adni, hogy mindezt meg tudjuk csinálni anélkül, hogy elveszítenénk a lényegünket, a nőiességünket.

Úgy gondolom, hogy a férfiaknak van egy céljuk a társadalomban, és a nőknek is van egy másik céljuk. Kiegészítjük egymást, és ezt a kiegészítést nem szabad elveszíteni.

Miért ne oszthatnánk meg a terhet azokkal, akik megérdemlik, akiknek kötelességük is hordozni azt?” – tett hozzá Shakira.

Ezeket olvastad már?

Shakira interjúja nem az első eset, hogy egy közéleti személyiség "Barbie-t" férfiatlanítónak titulálja. Már a bemutató idején jó néhány konzervatív személyiségnél kivágta a biztosítékot, Matt Walsh podcaster például úgy hivatkozott rá, mint "a valaha filmre vitt legagresszívebben férfiellenes, feminista propagandafesztivál", míg Bill Maher később "férfigyűlölőnek" minősítette a produkciót.

Kövess Minket!



Gamer szótár