Felrobbant a rajongótábor a Tekken 8-hoz kiadott Fight Pass miatt

Felrobbant a rajongótábor a Tekken 8-hoz kiadott Fight Pass miatt

Sokan inkább elfordulnak a stúdiótól és a játéktól emiatt – vagy lehet csak szájhősök?

A Tekken 8 jött, látott és győzött, legalábbis rajongók színe-java szerint. Nagyon sokan csaptak le a nagymúltú bunyós játék legújabb epizódjára, és bár szinte minden téren előrelépett a nyolcadik felvonás az elődjéhez képest, a fekete leves úgy tűnik még csak most jön.

A játékon belüli áruház ugyanis egy érdekes újdonsággal bővül, amit a fejlesztők csak úgy hívnak: 'fight pass'. Elég gyorsan rájött mindenki, hogy ez ugyanúgy működik, mint a battle pass más játékokban, és az ingyenes mellett van egy prémium verziója is, amit külön meg kell vásárolni, és cserébe jobb tartalmat kínál. Nem meglepő, hogy a közösség egyáltalán nem örül ennek a húzásnak. Nemcsak, hogy a megjelenés után csempészik bele, de ráadásul egy olyan játékhoz adják hozzá, amely már így is tele van mikrotranzakciókkal, beleértve a bónusz skineket tartalmazó ultimate csomagot és az új karaktereket feloldó szezonbérletet. Ha ezt kombináljuk az alapjáték 69,99 dolláros árával, akkor könnyen érthető, hogy a játékosok miért nem elégedettek a Bandai Namco-val.

Az ördög jobb és bal keze

Az új fight pass-t a Tekken Talk livestream során jelentették be. Ebben az adásban leginkább az első DLC harcosra, Eddy Gordóra fókuszáltak, aki már elérhetővé vált azóta. A kiadó azonban arra is felhasználta az alkalmat, hogy felfedjék milyen úton-módon szeretnének további bevételekhez jutni, miközben ezek a változások azt jelentik, hogy aki mindent meg akar szerezni a játékban, annak még többet kell ráköltenie.

Redditen sorra jelennek meg a dühös bejegyzések és a hozzájuk tartozó trágárabb hozzászólások is, mint például:

„B*ssz*t*k meg, mikrotranzakciókkal bővítetek egy teljes árú játékot, ez egy vicc. Bojkottáljátok a Tekkent.”

„Először Tekken shop, most meg battle pass. Sötét idők járnak ránk.”

Ezeket olvastad már?

Bár a verekedős játékok esetében is már egy jó ideje azt lehet látni, hogy a fejlesztők igyekeznek kiépíteni a szolgáltatás alapú rendszereiket – még akkor is, ha nem free-to-play játékokról van szó –, de a legtöbb csapat legalább nyíltan felvázolja mi a helyzet, és már a megjelenés napjától kezdve mikrotranzakcióval dúsított szoftvert dobnak piacra. Sokan ezért csalódtak, hogy a Bandai Namco ezt éppen a megjelenés után a semmiből lépte meg.

A Fight Pass a Tekken 8-hoz a következő frissítéssel élesedik, és a többi battle pass-hoz hasonlóan ebben is lesznek napi és heti küldetések. Ami a prémium szintet illeti, a hivatalos weboldal szerint az ott megszerezhető bónusz kiegészítők még királyabbak, mint az ingyenes verzióban.

Kövess Minket!



Gamer szótár