Nagy lépést tett az Xbox afelé, hogy játékaik fennmaradjanak az utókornak

Nagy lépést tett az Xbox afelé, hogy játékaik fennmaradjanak az utókornak

Létrehoztak egy csapatot azzal a speciális céllal, hogy megőrizzék játékaikat.

Mindig is kétségek övezték azt a kérdést, hogy az idő előrehaladtával, mi lesz a korábban kiadott videójátékok sorsa. Számos olyan helyzet állhat elő, melyek következtében elérhetetlenné válhatnak régi kedvenceink – licencek lejárása, technikai problémák, vagy csupán a modern rendszerekkel való kompatibilitás hiánya –, és ez hatalmas veszteséget jelentene mind az iparág, mind a közösség számára. Egy ideje már a Sony és a Microsoft is foglalkozik a témával, és azon igyekeznek, hogy minél több klasszikus alkotás váljon elérhetővé az új generációs konzoljaikon is. Most egy belsős e-mailből kiderült, hogy azt Xboxnál rákapcsolnak, és egy külön erre a célra létrehozott csapat fog dolgozni azon, hogy játékaik fennmaradjanak az utókor számára.

„Létrehoztunk egy új csapatot, amely a játékok megőrzésével foglalkozik, ami mindannyiunk számára fontos az Xboxnál, de magának az iparágnak is. Az erős múltunkra építünk, és visszafelé kompatibilitást biztosítunk játékosainknak, valamint továbbra is elkötelezetten dolgozunk azért, hogy az Xbox-játékok csodálatos könyvtárát a játékosok jövő generációi is élvezhessék." – írja az egyik levélben Sarah Bond, az Xbox elnöke.

Az Xbox igyekszek a múltat és a jövőt is kontrollálni, hiszen azon túl, hogy régi címek megmentésén, és a mostaniak megőrzésén fáradoznak, állításuk szerint éppen a valaha volt legnagyobb generációs ugrásra készülnek új konzolukkal, melyről még vajmi keveset tudunk, de izgatottan várjuk, hogy mivel rukkolnak elő.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár