Egyedi és erős lesz a következő Xbox, csak győzzük kivárni

Egyedi és erős lesz a következő Xbox, csak győzzük kivárni

Phil Spencer nagy rajongója a kézikonzoloknak. Csak mondjuk.

Az Xbox jövőjéről szóló tegnap esti beszélgetésben Phil Spencer, Matt Booty (az Xbox Game Studios elnöke) és Sarah Bond (az Xbox elnöke) több izgalmas bejelentést is tett. Kiderült, hogy mely játékokat adják ki a riválisok konzoljaira, és az is, hogy melyeket nem. Valamint végre megtudtuk, hogy mikor jön az első játék az Activision Blizzardtól a Game Passre. De amíg ez az előfizetéses szolgáltatás szárnyal, addig a konzolos eladások nem különösebben. Ennek megfelelően a Game Pass tegnap dícséretet kapott a podcastban, az Xbox pedig láthatóan a következő generációba menekül.

A következő generációs Xboxról Sarah Bond beszélt. Bár részletekbe nem ment bele, az azért kiderült, hogy készül, hogy mikor fogunk róla többet hallani, és hogy nagy előrelépés lesz technikailag a jelenlegi generációhoz képest:

„Lesznek még híreink. Hardveres fronton vannak érdekes dolgaink, amelyeket az ünnep szezon során fogunk megosztani. A következő generáción is dolgozunk. Azzal kapcsolatban a legnagyobb fókusz az, hogy egy hardveres generáció során a valaha látott legnagyobb technikai előrelépést hozzuk össze, ami a játékosoknak és a tartalomgyártóknak is jobb lesz.”

Ezeket olvastad már?

A témához még hozzátartozik, hogy Sarah Bond korábban egy furcsa demonstrációt tartott az Xbox alkalmazottainak azzal kapcsolatban, hogy mit miért csinálnak a felső vezetésben. Ennek része volt az is, hogy különböző hardvereken, kijelzőkön mutogatták a Palworldöt azzal a jeligével, hogy „minden kijelző egy Xbox”.

Az viszont a belső beszélgetésekről szóló pletykák ellenére sem derült ki, hogy a prezentált eszközök széles tárából melyikre esik majd a választásuk a következő generációban. Vagyis nem tudni, hogy egy klasszikus konzolra vagy inkább egy kézikonzolra kell-e készülnünk. Spencer azonban elejtett a tegnap esti adás során egy érdekes megjegyzést erről. Mint elárulta, ő nagy rajongója a kézikonzoloknak. Majd gyorsan hozzátette, hogy jelenleg nincs semmi bejelenteni valójuk ezen a fronton.

Kövess Minket!



Gamer szótár