Többen fizetnek a Game Passért, mint ahány embernek Xboxa van

Többen fizetnek a Game Passért, mint ahány embernek Xboxa van

Egyszerre lenyűgöző és kellemetlen az Xbox Game Pass teljesítménye.

Tegnap este végre befutott a várva várt bejelentés az Xbox jövőjéről. A jó hír, hogy több játék megjelenik a rivális konzolokon, de azért nem mindegyik. Szóval egyelőre nem feltétlenül az a legjobb döntés, ha elégetjük a masinát és PlayStationre, esetleg Switch-re váltunk. Továbbá nem csak az Xbox-vásárlók örülhetnek, hanem a Game Pass tulajok is. Ugyanis szépen, lassan befutnak majd az Activision Blizzard játékai is az előfizetéses szolgáltatásra – az első fecskét már le is leplezték.

A Game Pass kapcsán egyébként nem a Diablo érkezése volt az egyetlen dolog, amit elárultak az Xbox-részleg vezetői a tegnap esti műsorban. Phil Spencer például azt is megerősítette, hogy szépen gyarapodik a platformjukon az előfizetések száma. Amikor legutóbb beszéltek a Game Pass teljesítményéről, akkor még 25 milliós bázist emlegettek. Ehhez képest most 36%-os növekedéssel tudtak dicsekedni, mert már 34 milliónál tart a számláló.

Ezeket olvastad már?

A cég célja egyébként az, hogy 2030-ra elérjék a 100 millió előfizetőt – ilyen léptékű fejlődés mellett nem tűnik elérhetetlennek a dolog. Viszont érdekes helyzetet teremt az, hogy nemrég kiszivárgott információk alapján a mostani bázisnak legalább az egyharmada (de valószínűleg még ennél is nagyobb hányada) biztosan nem Xbox Series X|S tulaj, hanem PC-s, esetleg Xbox One-os játékos lehet. Bár ennyire részletes számokat vagy hivatalos xboxos eladási statisztikákat pont az ilyen kérdések miatt nem publikál a Microsoft. Ennek ellenére érdemes ezen a képen egy pillanatra elgondolkodni szerintünk.

Phil Spencer egy, a The Verge-nek adott interjúban bővebben is beszélt a Game Passról a tegnap esti bejelentést követően. Ebben a platformot érintő stratégiájuk kapcsán a következővel egészítette ki a fenti statisztikákat:

„A célunk nem az, hogy mindenki Game Pass előfizető legyen [...] Már többször mondtam, hogy a tartalomból és a szolgáltatásokból eredő bevételünk talán 10-15 százaléka származik a feliratkozásokból. A Game Pass egy jó üzlet ma nekünk, de olyan tervünk nincsen, hogy oké, mindenkiből Game Pass feliratkozót kell csinálnunk.”

Kövess Minket!



Gamer szótár